More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΠαιχνίδια αντί-βαρεμάρας με χάρτες (ευρηματικό βιβλίο με γρίφους και περιπέτεια)

    Παιχνίδια αντί-βαρεμάρας με χάρτες (ευρηματικό βιβλίο με γρίφους και περιπέτεια)

    Εξαιρετικό εργαλείο οι χάρτες. Και παρότι μοιάζει εύκολο για τους μεγαλύτερους, για τα παιδιά δεν είναι πάντα, αν και αποτελεί ποθητή δεξιότητα. Είναι ανάγνωση. Είναι μαθηματικά. Είναι υπολογισμός, υπόθεση, επαλήθευση, συμπυκνωμένη γνώση.

    Εν προκειμένω έχουμε ένα αυθεντικό βιβλίο γνώσεων το οποίο εκτρέπεται ευρηματικά στην διαδραστικότητα και το παιχνίδι. Πολιτισμοί, προϊόντα, επιτεύγματα, συντεταγμένες, μουσεία, καταδιώξεις ληστών, κρυμμένοι θησαυροί, παράλληλοι δρόμοι  και λεωφόροι, ψηφιακοί χάρτες, κυβερνοχώρος και ηλεκτρονικά μηνύματα, διαφορετικές ζώνες ώρας και ταξίδι,  παιχνίδια με ιππότες και δράκους, κρυπτόλεξα, εξερευνήσεις, εμπορικοί δρόμοι και ο δρόμος του μεταξιού, αποδράσεις αιχμαλώτων κατασκόπων από εχθρικές φυλακές, περιήγηση σε λούνα πάρκ ή ο γύρος της Ευρώπης του πολιτισμού είναι μερικές μόνο από τις πολύ ενδιαφέρουσες διαστάσεις που ανοίγει στο βλέμμα του αναγνώστη αυτό το βιβλίο.

    Αλήθεια, έχετε ελέγξει το παιδί σας αν μπορεί να καταλάβει πού βρίσκεται σε ένα λούνα παρκ με βάση τον χάρτη που βλέπει μπροστά του; Αν μπορεί να δώσει οδηγίες για να βρει αυτός που το ρωτάει π.χ. ένα κομμωτήριο ή αν μπορεί να διαβάσει πληροφοριακούς χάρτες με ενδιαφέροντα γεγονότα ή πληροφορίες;

    Με ιδιαιτέρως παιγνιώδη τρόπο, έξυπνη και πολύ δουλεμένη εικονογράφηση και γραφιστική απεικόνιση, ωραίες διατάξεις πληροφοριών και πλήθος παιχνιδιών, το βιβλίο αυτό “αντι-βαρεμάρας” όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά είναι ένα ευφάνταστο βιβλίο γνώσεων, δραστηριοτήτων και διαδραστικών παιχνιδιών που κινητοποιούν το ενδιαφέρον, οξύνουν την κρίση, την παρατηρητικότητα, την φαντασία και την συνδυαστική ικανότητα ενώ ταυτόχρονα το παιδί αλλά και οι μεγάλοι διασκεδάζουν με τις σελίδες του.

    Λύσε τους γρίφους, βρες τις απαντήσεις, γνώρισε τον κόσμο, υπολόγισε, εκτίμησε και διασκέδασε με τις πρωτότυπες αυτές δραστηριότητες ενώ ταυτόχρονα βυθίζεσαι στην μαγεία πολλών διαφορετικών χαρτών. Γιατί οι χάρτες δεν είναι μόνο πολιτικοί και γεωφυσικοί όπως παλιά, αλλά υποδιαιρούνται σε ένα πλήθος άλλων ενδιαφερόντων πτυχών.

    Αναζητήστε το, θα σας δικαιώσει.

    Για παιδιά από 8 ετών, με κέντρο τις ηλικίες 9-13.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Παιχνίδια αντί-βαρεμάρας με χάρτες
    Τίτλος πρωτοτύπου: Maps activity book
    Συγγραφέας: Eddie Reynolds, Darran Stobbart, Jordan Akpojaro
    Εικονογράφηση: Peter Donnelly, Lee Cosgrove, Lalonde, Tom Lalonde, Anna Gould
    Μετάφραση: Ελένη Μπακογεώργου
    Εκδόσεις: Πατάκη, Μάρτιος 2020
    Διορθώσεις: Θανάσης Κοκολόγος
    Υπεύθυνη έκδοσης: Υβόνη Καρύδη
    DTP: Σπυριδούλα Βονίτση
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 21.6×27.6
    ISBN: 978-960-16-8519-9

     

    https://www.elniplex.com/%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae-%ce%bb%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1-2020-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-0-7-%ce%b5%cf%84%cf%8e%ce%bd/

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular