Παρουσίαση του βιβλίου Αθλητισμος-Ιδέες και αξίες στην Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

0
763

Το ELNIPLEX θα βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαϊου, ώρα 4-5 μ.μ., προκειμένου να παρουσιάσει το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς βιβλίων γνώσεων και δραστηριοτήτων της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ. Πρόκειται για το βιβλίο “Αθλητισμός-Ιδέες και Αξίες” του οποίου δημιουργοί είναι οι συντάκτες του ELNIPLEX.

Το Σάββατο το βιβλίο θα παρουσιαστεί μαζί με πολλές προεκτάσεις, ιδέες και πρακτικές εφαρμογές (και μερικές εκπλήξεις) σε ενήλικο κοινό ενώ την Κυριακή τα παιδιά θα παίξουν πολλά παιχνίδια και θα φτιάξουν επιτόπου αρκετά ωραία πράγματα.

Αναλυτικές λεπτομέρειες στο topic ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του παρόντος άρθρου.

Τα διαχρονικά ιδεώδη του αθλητισμού, ο τόπος γέννησης του Ολυμπισμού και του αθλητισμού που για εμάς, τους Έλληνες, είναι τόσο κοντά, η πάγια αγάπη των παιδιών για την άθληση, την κίνηση, την άσκηση, αλλά και οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016 που θα γίνουν στη Βραζιλία σε λίγους μήνες, αποτέλεσαν μια ισχυρή βάση για την επιλογή αυτού του θέματος.

Στις 32 σελίδες του βιβλίου θα βρείτε φύλλα εργασίας με πολύ χιούμορ και φαντασία που έχουν έναν βασικό διπλό στόχο: να περάσουν τα παιδιά όμορφα ενώ ασχολούνται με το βιβλίο και παράλληλα να ασκήσουν τη σκέψη τους στις αξίες και τις ιδέες του αθλητισμού.

Η ευφάνταστη εικονογράφηση ανήκει στον Mark Weinstein ο οποίος υποστήριξε με φαντασία τις ιδέες του ELNIPLEX.

Ευελπιστούμε ότι το βιβλίο αυτό θα αγαπηθεί πολύ από τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
12-15 Μαΐου 2016
Πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.

13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Παρουσίαση του βιβλίου
Αθλητισμός- Ιδέες και Αξίες
της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης

+

Δραστηριότητες και παιχνίδια με παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας

Σάββατο 14 Μαΐου 2016
16:00-17:00
(για ενήλικες)

ΑΙΘΟΥΣΑ 2
«Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη: ο Μικρός Πολίτης γυμνάζει το μυαλό και το σώμα του»
ELNIPLEX: Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή
Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης για την προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία. Ανάδειξη καλών πρακτικών στην εκπαιδευτική και οικογενειακή καθημερινότητα. Εστίαση στις αξίες και στις αρχές του αθλητισμού, όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα, η διαχείριση της ήττας, η υιοθέτηση ενός ενεργού τρόπου ζωής και μίας διά βίου συμμετοχής στον αναψυχικό αθλητισμό. Για εκπαιδευτικούς και γονείς.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)

***

Κυριακή 15 Μαΐου 2016
16:00-17:00

(για παιδιά και όσους συνοδεύουν παιδιά)

ΑΙΘΟΥΣΑ 2
«Ο Μικρός Πολίτης γυμνάζει το μυαλό και το σώμα του»
ELNIPLEX: Μαίρη Μπιρμπίλη, Δώρα Πουρή
Τα παιδιά αγαπούν τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τους αρέσει να αγωνίζονται και να βγαίνουν πρώτοι! Προσέχουν τη διατροφή τους για να έχουν πάντα ενέργεια και καλές επιδόσεις. Θέλουν να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα και θέλουν να κάνουν φίλους από άλλες χώρες. Παίζουν ομαδικά, ξέρουν ν’ ακολουθούν τους κανόνες αλλά καμιά φορά… τους αρέσουν ΚΑΙ οι ζαβολιές! Μα πώς γίνεται να τα έχουμε όλα; Υπάρχει ένας μαγικός τρόπος! Η ομάδα του ELNIPLEX ξέρει τον τρόπο αυτό και σας περιμένει να μάθετε παίζοντας και να παίξετε μαθαίνοντας. Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)

Ελάτε το Σάββατο και την Κυριακή στην παρουσίαση του βιβλίου Αθλητισμός- Ιδέες και Αξίες της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και κερδίστε… εκπλήξεις!