Πασχαλινό bazaar του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

0
592


Το Πασχαλινό μπαζάρ του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ξεκινάει το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Απριλίου στον χώρο του Μουσείου στην οδό Τριπόδων 23 στην Πλάκα.

Λαμπάδες,δωράκια με άρωμα παλιού σχολικού βιβλίου: βιβλία, κοσμήματα, καδράκια, αφίσες,  αλλά και το μικρό βιβλιοπωλείο, περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Μουσείου. Οι δράσεις του Μουσείου αλλά και τα εργαστήρια συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.

Τα έσοδά του ενισχύουν τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και τον εμπλουτισμό των συλλογών  του.

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 1 Απριλίου, στις 12:00:  Δε θέλω να βγω από το αυγό, της Γιολάντας  Τσορώνη-Γεωργιάδη

Το μικρό κοτοπουλάκι δε θέλει να βγει από το αυγό του γιατί εκεί αισθάνεται ζεστό και ασφαλές. Τι θα γίνει όμως όταν το αυτό σπάσει; Μια βιωματική ιστορία που συμβάλλει στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών. Πασχαλινό εργαστήρι, με αφήγηση παραμυθιού, διασκεδαστικά παιχνίδια, και δημιουργικές κατασκευές.
 

Μικροί Καλλιτέχνες
Βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες  για παιδιά 4-8 ετών
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Στο βιωματικό εργαστήρι – Γνωριμία με τις Τέχνες «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!
Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά  και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!
Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!

Σάββατο 1 Απριλίου 17:00 , «Γλάυκη»

Στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης στέκεται καμαρωτή μια σοφή κουκουβάγια, που παλιά της είχαν δώσει το όνομα Γλαύκη! Είναι εκεί κάθε μέρα, για πολλά χρόνια και υποδέχεται κάθε επισκέπτη, μικρό ή μεγάλο! Εσύ την έχεις δει ποτέ από κοντά; Ποια άραγε είναι η ιστορία της και πως νοιώθει που βρίσκεται τόσο καιρό σε αυτό το σημείο; Θα μπούμε στη θέση της παίζοντας ένα παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να την γνωρίσουμε! Ακόμα θα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε τη δική μας κουκουβάγια, δίνοντάς της πνοή!
 

Μαγικά Πειράματα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5 έως 8 ετών
Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Κυριακή 2 Απριλίου 11:00, Το κουτί του φωτός

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως καταφέρνει το φως να φθάσει στα μάτια μας; Με τι ταχύτητα κινείται και πόσα εμπόδια μπορεί να προσπεράσει; Στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψουμε τον τρόπο που κινείται το φως, τα υλικά που μπορεί να διαπεράσει, τα υλικά που το σταματούν και θα κατασκευάσουμε το δικό μας μυστικό κουτί του φωτός, με όλες τις αρχές της οπτικής.

Υφαντομπλεξίματα
Εργαστήρι υφαντικής για παιδιά 4-9 ετών
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Κατερίνα Λατούφη, Ιωάννα Πανούτσου

 

Η υφάντρα αράχνη είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της υφαντικής τέχνης…… μέσα από ένα παιχνίδι με μαλλί, κλωστές και χαρτόνια. Με τη βοήθειά της τα παιδιά ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πειραματιστούν με υλικά της φύσης, δημιουργώντας ευφάνταστες  κατασκευές. Καθώς τα εργαστήρια εξελίσσονται τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα υλικά της υφαντικής (μαλλί, νήματα, τσόχα) και τεχνικές ύφανσης.

Κυριακή  2 Απριλίου 12:00, Τα αυγά και τα Πασχάλια

Η υφάντρα αράχνη  προετοιμάζεται για το Πάσχα…με μαλλί, νήματα και τσόχα φτιάχνουμε πασχαλινά αυγά.

Διάρκεια 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
 

 

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα
(πλησιέστερος σταθμός Μετρό Ακρόπολη)
Τ: 2103250341
W: www.ekedisy.gr
E:  info@ekedisy.gr

Διάρκεια 60 λεπτά
Κόστος Συμμετοχής 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
 

 

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα
(πλησιέστερος σταθμός Μετρό Ακρόπολη)
Τ: 2103250341
W: www.ekedisy.gr
E:  info@ekedisy.gr