Πειράματα από την ομάδα “Ταξιδιώτες”

0
768

Μας είχαν πει τα καλύτερα γι’ αυτή την ομάδα αλλά όταν τους προσκαλέσαμε στο σχολείο μας καταλάβαμε το γιατί. Για περίπου δύο ώρες μας καθήλωσαν! Μιλάμε για την ομάδα Ταξιδιώτες η οποία επισκέπτεται τα σχολεία και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα πειραμάτων, απολύτως προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών, αλλά και χωρίς να γίνονται “εκπτώσεις” ως προς την επιστημονικότητα.

Οι Ταξιδιώτες -Science Voyagers είναι μια ομάδα φυσικών, χημικών, βιολόγων και παιδαγωγών που δημιουργούν και παρουσιάζουν, από το 2005, εκπαιδευτικά προγράμματα – εργαστήρια που αφορούν τις θετικές επιστήμες και είναι κατάλληλα για παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας αλλά και για μαθητές του δημοτικού σχολείου. Όπως δηλώνει και το όνομα μας ταξιδεύουμε σε διάφορα σχολεία καθημερινά, με σκοπό να ταξιδέψουμε τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους στο όμορφο κόσμο των επιστημών. Στόχος μας να δημιουργήσουμε μια άλλη αντίληψη για τις επιστήμες αυτές, με ένα πρωτότυπο και ψυχαγωγικό τρόπο και να μείνουμε αξέχαστοι στους μικρούς μας φίλους αλλά και στους μεγάλους, δασκάλους και γονείς.

Τα παιδιά συμμετέχουν σε όλα τα πειράματα, τα οποία γίνονται με απλά καθημερινά υλικά και προσεγγίζουν έννοιες και φαινόμενα όπως ο μαγνητισμός, η αδράνεια, ο ήχος οι δεινόσαυροι, το σύμπαν και τα καιρικά φαινόμενα. Οι Ταξιδιώτες παρουσιάζουν τα προγράμματα τους με κέφι, πρωτοτυπία, προγραμματισμό και απόλυτο έλεγχο της ομάδας. Ειδικά για φέτος έχουν ετοιμάσει κι ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα (δείτε εδώ) με πειράματα και πρωτότυπες κατασκευές, το περιμένουμε με χαρά!

Ας κλείσουμε με το μότο τους:
“Η φαντασία είναι σημαντικότερη απο τη γνώση” Α.Einstein

Μάθετετε για τους ταξιδιώτες
Όλα των ταξιδιωτών τα μαγικά

taxidiotes1 taxidiotes2