“Περπατώ εις το δάσος”: μια υπέροχη παράσταση!

0
940

Perpato eis to dasos1

To ELNIPLEX επιλέγει πάντοτε να παρουσιάσει και να προτείνει στους αναγνώστες του, τις καλύτερες παιδικές και νεανικές παραστάσεις σε όλη τη χώρα. Παραστάσεις που αντιμετωπίζουν το παιδικό κοινό με σεβασμό τόσο ως προς την αισθητική όσο και ως προς την νοημοσύνη του, που μπορούν να ικανοποιήσουν τόσο τα παιδιά όσο και τους συνοδούς τους. Την Αθήνα μέχρι στιγμής την τιμήσαμε και συνεχίζουμε να την τιμάμε, ωστόσο καιρός είναι να τιμήσουμε και την Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας μία παράσταση που κάνει θραύση και αφήνει της καλύτερες εντυπώσεις. Και όχι άδικα, καθώς αφενός φέρει την υπογραφή της Στέλλας Μιχαηλίδου, η οποία αποτελεί την πρώτη εγγύηση για την ποιότητα του θεάματος που θα παρακολουθήσετε, αφετέρου έχει όλα τα συστατικά μιας υπέροχης παράστασης. Ο λόγος λοιπόν για την παράσταση «Περπατώ εις το δάσος», που από τον Οκτώβριο και κάθε Κυριακή παρουσιάζεται στο θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…
“Τι συμβαίνει όταν το σύμπαν των κλασικών παραμυθιών διαταράσσεται και μάλιστα από μια δικιά τους ηρωίδα: την ξακουστή Κοκκινοσκουφίτσα; Ποιος κινεί τα νήματα και κρύβεται πίσω από αυτή την ανατροπή; Και το πιο σημαντικό! Ποια είναι και πού πάει η ξακουστή Κοκκινοσκουφίτσα όταν στο δάσος συναντά ήρωες από άλλα παραμύθια… τις κακιασμένες αδερφές της Σταχτοπούτας με την κακούργα μητριά της, τον κοντορεβυθούλη, την πανούργα και ωραιοπαθή βασίλισσα ανταγωνίστρια της Χιονάτης που πάει να της πουλήσει το δηλητηριασμένο μήλο αλλά και τον βάτραχο που θέλει να γίνει πρίγκιπας με ένα φιλάκι που είναι λίγο, πολύ λίγο…; Και σε τελική ανάλυση τι δουλειά έχουν οι δασοφύλακες σε αυτή την ιστορία;”

Τη ματιά της στο φανταστικό περιβάλλον των κλασσικών παραμυθιών αποτυπώνει η ανατρεπτική πένα της Στέλλας Μιχαηλίδου που εισχωρεί στον κόσμο τους και τον ανασυνθέτει μέσα από τα δικά τους νομοτελειακά υλικά διαμορφώνοντας μια νέα ιστορία στο θεατρικό έργο για παιδιά. Το «Περπατώ εις το Δάσος» είναι μια εμπνευσμένη μουσικοχορευτική παράσταση που ακουμπά σε όλους τους σύγχρονους εκφραστικούς κώδικες των παραστατικών τεχνών, όπου τραγούδι, χορός, κίνηση και πρόζα δένονται αρμονικά απαρτίζοντας ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο εκφραστικό αποτέλεσμα. Στην παράσταση οι μουσικοί παίζουν ζωντανά στη σκηνή κι οι ηθοποιοί αξιοποιώντας τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους τόσο στην υποκριτική όσο και στο χορό και το τραγούδι.

Με επίκεντρο τον αλληγορικό κόσμο της κοκκινοσκουφίτσας στήνεται ένα σκηνικό παιχνίδι, με γνωστούς αγαπημένους ήρωες από κλασσικά παραμύθια κι άλλους άγνωστους, να μπλέκονται και να δημιουργούν μια εντελώς πρωτότυπη ιστορία όπου το φανταστικό συναντά το πραγματικό. Η κοκκινοσκουφίτσα μπαινοβγαίνει στις υποθέσεις των κλασικών παραμυθιών, όμως χειρίζεται καταστάσεις ως σύγχρονη ηρωίδα αντιμετωπίζοντας με δυναμισμό νέες περιπέτειες, δρα και αντιδρά με στόχο την εξερεύνηση του εγώ και του κόσμου που την περιβάλλει, αλλά και την κατάκτηση της αυτογνωσίας μέσα από την έκφραση των «θέλω» και την ικανοποίηση του «μπορώ».

Οι συντελεστές…
Σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Λίλα Καρακώστα
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Χορός-Κίνηση: Μέλπω Βασιλικού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Λαζαρίδου
Βοηθοί Σκηνογράφου: Ελίνα Ευταξία, Κατερίνα Βαφειάδη
Ηθοποιοί: Χρήστος Γκουτσίδης, Αίγλη Κατσίκη, Δέσποινα Κολτσιδοπούλου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου, Αλεξία Φάλλα
Μουσικοί: Γιώργος Τζιαφέτας, Λένα Τζαμπάζη

Το θέατρο…
Θέατρο Αυλαία, Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ. 2310237700

Ημέρες και ώρες παραστάσεων…
Κάθε Κυριακή στις 11:30 (καθημερινές για σχολεία)

Τιμές εισιτηρίων…
Κανονικό 10€, Παιδικό-Μειωμένο 8€

Perpato eis to dasos2