Πιάστε τον χρόνο από το αφτί!

0
931

Οι δείκτες
Του ρολογιού τους δείκτες 
μια ευχούλα τις νύχτες,
γυρνάει και μόνο 
αλλάζει το χρόνο

κι έπιασα τον χρόνο απ τ’ αφτί,
μια σβούρα ανάποδα έφερα τη γη
τη νύχτα την εζάλισα πως είναι τόσο λίγη
ώσπου την καθυστέρησα και ξέχασε να φύγει…

maxairitsas

Οι όμορφοι στίχοι της Κέλλυ Σταμουλάκη σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κι ερμηνεία από τον ίδιο και τον Βασίλη Λέκκα, ακούστηκαν στην βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Τα λιλά μαντήλια».

Τρυφερό, νοσταλγικό κι ευαίσθητο το τραγούδι, σχεδόν παιδικό, με το ρυθμικό χτύπο του ρολογιού στην ενορχήστρωσή του, είναι ιδανικό για χαλάρωση, μουσικά και θεατρικά παιχνίδια…

Όμως το πρώτο κυρίως κουπλέ μας  δημιούργησε ιδέες για τη δημιουργία μιας χριστουγεννιάτικης θεατρικής παράστασης. Μιας  παράστασης φτιαγμένης από τις στιγμές του χρόνου που φεύγει. Πιάστε το χρόνο απ’ τ’ αφτί λοιπόν, μαζί με τα παιδιά σας και θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές σας. Αν κρατάτε φωτογραφικό αρχείο θα «φρεσκάρει» τη μνήμη σας και θα βοηθήσει στην επιλογή των σκηνών. Διαλέξτε τις καλύτερες: γενέθλια, ομαδικά παιχνίδια, ένα αγαπημένο τραγούδι, χωριστείτε σε ομάδες, και ξαναζωντανέψτε τις  με μια όμορφη μουσική επένδυση κι ένα λιτό σκηνικό με πολλά φωτάκια (έτσι το φανταστήκαμε εμείς) . Κάθε φορά που αλλάζει η σκηνή, ακούγεται το τραγούδι «οι δείκτες», τα παιδιά παγώνουν σαν σε φωτογραφία και κατόπιν ζωντανεύουν την σκηνή τους. Αν μάλιστα έχετε και βιντεοπροβολέα ώστε να προβάλλετε και την αντίστοιχη φωτογραφία, η μαγεία ολοκληρώνεται. Για το τέλος κρατήστε τις ευχές των παιδιών για τον καινούριο χρόνο. Η γοητεία της απλότητας και η μαγεία ενός τραγουδιού θα σας εξασφαλίσουν ένα όμορφο αποτέλεσμα!

Το τραγούδι  συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο Ήρωες με καρμπόν του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.