Πινιάτα κλόουν και angry bird!

0
1346

Μια πινιάτα νομίζω ότι απαιτείται για ένα αποκριάτικο πάρτι, αλλά μπορείτε να τη φτιάξετε και για ένα πάρτι γενεθλίων. Η διαδικασία όμως είναι λίγο χρονοβόρα και καλό είναι να ξεκινήσετε μια εβδομάδα νωρίτερα. Μια απόπειρα είναι αρκετή για να μάθετε να φτιάχνετε μια πινιάτα και να τη γεμίσετε με σοκολατένιες λιχουδιές και ζαχαρωτά τυλιχτά, κορδέλες από γκοφρέ, σερπαντίνες και κομφετί. Σίγουρα θα βρείτε πολλές ιδέες για να διακοσμήσετε την πινιάτα σας και τα παιδιά θα ξετρελαθούν με το παιχνίδι. Κλείνουμε τα μάτια κάθε παιδιού με ένα μαντήλι και εκείνο προσπαθεί να πετύχει με ένα ραβδί την πινιάτα που κρέμεται από ένα σκοινί. Όλα τα παιδιά καλούνται να σημαδέψουν την πινιάτα και να τη σπάσουν για να βρούνε τα γλυκίσματα. Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος και η πινιάτα μας αντιστέκεται!

Υλικά που θα χρειαστείτε:
Ένα μπαλόνι γίγας 
Ατλακόλ αραιωμένη σε πιατέλα ταψάκι
Μια Κυριακάτικη εφημερίδα σε λωρίδες
Ένα μικρό λεκανάκι για να στηρίζεται το μπαλόνι μας.

Διαδικασία κατασκευής
1. Φουσκώνουμε το μπαλόνι μας και το στηρίζουμε σε ένα στρογγυλό λεκανάκι.
2. Βουτάμε τις λωρίδες της εφημερίδας μέσα στην αραιωμένη ατλακόλ και καλύπτουμε το μπαλόνι μας μια στρώση. Αφήνουμε τουλάχιστον τρεις ώρες να στεγνώσει.
3. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση εφημερίδας, αφήνουμε να στεγνώσει και τελειώνουμε με την τρίτη στρώση. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνετε τη στρώση να στεγνώσει για μια μέρα πριν συνεχίσετε με την επόμενη στρώση. Μπορείτε να περάσετε τη τελευταία στρώση με χαρτί κουζίνας για να είναι λευκό αν θέλετε να την βάψετε.
4. Περιμένετε να στεγνώσει εντελώς μέχρι να κοκαλώσει. Εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Εμείς την κρεμάσαμε σε ένα σκοινί στην αυλή που είχε λιακάδα για να στεγνώσει. 
5. Διακοσμείτε την πινιάτα σας είτε με γκοφρέ χαρτί και χρωματιστά χαρτόνια είτε την βάφετε με τέμπερα σε διάφορα χρώματα.

Εμείς διακοσμήσαμε δύο πινιάτες, μια για κάθε τμήμα, ένα κλόουν και μία agry bird. 
Μην ξεχάσετε να αφήσετε στη κορυφή ένα μικρό άνοιγμα για να βάλετε τις λιχουδιές (σοκολάτες, ζαχαρωτά, καραμέλες.
Καλή επιτυχία στο αποκριάτικο πάρτι σας!

piniata1 piniata2 piniata3 piniata4 piniata5