Πού είναι ο κύριος σκύλος και η κυρία Ζέβρα; από τις εκδόσεις Ίκαρος

0
1462

Δυο πανέξυπνα, πολυτροπικά board books ήρθαν από τις εκδόσεις Ίκαρος για παιδιά 0-2,5 ετών προστέθηκαν στη σειρά βιβλίων Παίζω Κρυφτό της Ίνγκελα Π. Αριένιους. Πρόκειται για τα “Πού είναι η κυρία Ζέβρα;” και “Πού είναι ο κύριος Σκύλος;“.

Σκληρό, αλύγιστο εξώφυλλο, σκληρό χαρτόνι και στις εσωτερικές σελίδες, ξεκάθαρες μορφές, αντικείμενα και διατάξεις, κείμενο πέντε λέξεων σε κάθε σελίδα και τσόχινα κομμάτια seek and hide λειτουργικότητας και έντονου χρώματος, δημιουργούν μια εξαίρετη πρόταση για τα πρώτα βρεφικά βιβλία όταν τα παιδιά, αδέξια ακόμα στο χειρισμό σελίδων, αρέσκονται στην επαναλαμβανόμενη αποκάλυψη/ανακάλυψη αντικειμένων και εικόνων καθώς και στην αφή διαφορετικών επιφανείων που ερεθίζουν τους πόρους των τρυφερών δαχτύλων τους.

Οι πρώτες λέξεις, οι πρώτες καθαρές μορφές, τα πρώτα αγγίγματα, οι πρώτες οπτικοποιήσεις του αχανούς κόσμου που θα γίνει σταδιακά κτήμα τους, ενώ το αντικείμενο-έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα σας χαρίσει αβίαστα χαμόγελα.

Στα board book, εκτός από τις σκληρές σελίδες που είναι ασφαλείς για το παιδί αλλά και την μακροημέρευση του βιβλίου, διαφέρει και ο τρόπος δεσίματος αφού οι σελίδες ενός τέτοιου βιβλίου είναι ειδικά διπλωμένες μεταξύ τους, όχι με συνδετήρες και καρφίτσες.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες 0-3 με αξιόλογα βιβλία.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Που είναι η κυρία Ζέβρα;
Πού είναι ο κύριος Σκύλος;
Συγγραφέας: Ingela Peterson Arrhenius
Εικονογράφηση: Ingela Peterson Arrhenius
Εκδόσεις: Ίκαρος, 2018
Σελίδες: 10
Μέγεθος: 18 Χ 18
ISBN: 978-960-57-2182-4
978-960-57-2181-7

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν ακόμα τα Πού είναι ο κύριος Λιοντάρης; και Πού είναι η κυρία Πασχαλίτσα;