Πού πήγε το Πάσχα;, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

0
1787

Οι γονείς της Νιάνιας , της μικρής τετράποδης πρωταγωνίστριας του βιβλίου, έχουν ειδοποιήσει όλους να μην πουν τη φράση “Έρχεται το Πάσχα”. Γιατί η μικρή γάτα κάθε φορά που έρχονται γιορτές καταλαμβάνεται από μια απίστευτη αγωνία και θέτει ερωτήσεις οι οποίες είναι δύσκολο να απαντηθούν Από πού έρχονται τα Χριστούγεννα, πού είχαν πάει, από πού έρχεται το Πάσχα, πού ήταν πριν; Τόσον καιρό πού βρισκόταν;

Το μυστικό όμως, αποκαλύπτεται εξαιτίας ενός καλαθιού με πενήντα αυγά που φυσικά δεν προορίζονται να γίνουν ομελέτα κανενός γίγαντα αλλά να βαφτούν κόκκινα.  Η Νιάνια βάφει τρία κατακόκκινα αβγά στα οποία γράφει τέσσερις λέξεις: «Πού», «Πήγε» ,«Το Πάσχα».

Κι επειδή δεν βρίσκει ικανοποιητικές απαντήσεις στις ερωτήσεις της, αναλαμβάνει μόνη της να εξιχνιάσει το μυστήριο. Φθάνει στην εξοχή και ρωτά κότες, κουνέλια, αρνιά. Κανείς δε γνωρίζει τίποτα.

Όλα μαζί τα ζωάκια τριγυρνούν σε αγορές, καταστήματα και πλατείες. Ώσπου αντικρίζουν μια ολάνθιστη, θεριεμένη πασχαλιά… Τελικά, ανακαλύπτουν πως το Πάσχα δεν κρύβεται στους πολυσύχναστους δρόμους ή τα καταστήματα αλλά σε μια σπηλιά γεμάτη αγάπη και φως!

Τρυφερή ιστορία για το βαθύτερο νόημα των γιορτών γραμμένη από τον αγαπημένο συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και ζωγραφισμένη από την ιταλίδα εικονογράφο Κιάρα Φεντέλε. Στο διαδίκτυο μπορείτε ένα τραγούδι το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή το βιβλίο. Τους στίχους του τραγουδιού έχει γράψει ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ενώ η μουσική, η ενορχήστρωση και  η διδασκαλία ανήκουν στην Ολυμπία Τσαγιάννη. Τραγουδούν τα παιδιά: Ζωή Αρμπάρα, Λαμπρινή Βαγενά, Ιωάννα Γανοχωρίτη, Μάριος Γεωργούλας, Άρτεμις Γκουργκούλια, Στελλίνα Μπατρακούλη, Δέσποινα Πουρέγκα, Ηλιάνα Σακατζή, Σόνια Σαπουνά, Μελίνα Σωτηρίου, Ζωή Φαλτσή και Κωνσταντίνα Χαδουλού.
Πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Πού πήγαν το Πάσχα;
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εικονογράφηση: Κιάρα Φεντέλε
Εκδόσεις: Πατάκης, Μάρτιος 2018
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 24 X 31
ISBN: 978-960-16-7670-8