Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι, του Χρήστου Δασκαλάκη

0
1306

Ο Νικόλας και η Ευτυχία αγαπούσαν πολύ τον χειμώνα. Καρτερικά περίμεναν πολλές φορές να χιονίσει, κοιτώντας έξω από το παράθυρο. Κάποιες φορές περίμεναν μήνες ολόκληρους να φανεί ίχνος νιφάδας, ώσπου ερχόταν το καλοκαίρι.

Όμως εκείνο το βράδυ του Σαββάτου, μια μικρή νιφάδα φάνηκε να πλησιάζει. Τα παιδιά την κράτησαν σε ένα βαζάκι και την έκλεισαν στην κατάψυξη, να την κρατήσουν για πάντα ζωντανή κοντά τους. “Όμως ό,τι αγαπάς δεν πρέπει να το φυλακίζεις…”

Ένα ιδιαιτέρως τρυφερό, λυρικό βιβλίο, για όσους αγαπούν (όπως ο γράφων) το μαγικό πρόσωπο του χειμώνα και προσπαθούν να το κρατήσουν κοντά τους, αλλά κυρίως, με φόντο αυτή τη μαγεία, την αγάπη που δεν πρέπει να φυλακίζεται, αλλά να ζει δίχως τα θλιβερά δεσμά του “σ’ αγαπώ κι έτσι θα ζεις”.

Όμορφη αφήγηση, ωραίος λόγος και ρυθμός από τον Χρήστο Δασκαλάκη που δημιουργεί με κέλυφος την σπουδαία φράση “ό,τι αγαπάς δεν πρέπει να το φυλακίζεις” μια κατ’ ουσίαν φιλοσοφική προσέγγιση της αγάπης, το όνομα της οποίας ταλαιπωρείται συχνά.

Σκληρόδετο εξώφυλλο, εικονογράφηση με την ποιότητα και την αισθητική προσέγγιση της Ντανιέλας Σταματιάδη και ένα βιβλίο που αξίζει να αναζητήσετε.

Εκδόσεις Άγκυρα

Συνδυάστε την ανάγνωση του βιβλίου με το υπέροχο τραγούδι, εμπνευσμένο από αυτό, σε στίχους, μουσική και ερμηνεία του συγγραφέα του, Χρήστου Δασκαλάκη. Στο πιάνο η Ελένη Δάβου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι
Συγγραφέας: Χρήστος Δασκαλάκης
Συγγραφέας: Ντανιέλα Σταματιάδη
Υπεύθυνη σειράς: Χαρά Μπιρμπίλη-Παπαδημητρίου
Εκδόσεις: Άγκυρα, 2017 (4η έκδοση Απρίλιος 2018)
Τυπογραφική διόρθωση: Νέστορας Χούνος
Μακέτα-Σελιδοποίηση: Ευθύμης Δημουλάς
Σελίδες: 312
Μέγεθος: 24 Χ 25,5
ISBN: 978-960-547-399-0