Προορισμός Πλανήτης Γη και Διάστημα: δυο δυνατά βιβλία γνώσης από τις εκδόσεις Ίκαρος

0
1074

Δύο νέα, εντυπωσιακά βιβλία γνώσεων κυκλοφόρησαν εδώ και λίγες μέρες από τις εκδόσεις Ίκαρος. Πρόκειται για τα μεγάλου μεγέθους βιβλία “Destination” με προορισμό τον Πλανήτη Γη και το Διάστημα. Με υψηλής ποιότητας χαρτί, μεστό, όχι υπερφορτωμένο με πληροφορίες κείμενο και εξαιρετική εικονογράφηση, μια παρέα παιδιών μας ξεναγούν στα μεγάλα μυστικά της Γης και του Διαστήματος.

Ένα απόλυτο ταξίδι στον Πλανήτη μας. Ταξίδι σε ωκεανούς και ηπείρους, ξεκινώντας από τον φλοιό της και φτάνοντας μέχρι την ατμόσφαιρά της. Δεν πρόκειται για ένα στείρο γεωγραφικό ταξίδι σε ποτάμια, θάλασσες, πόλεις και βουνά. Αντιθέτως, ο συγγραφέας των κειμένων εισέρχεται σε πολλά ουσιώδη επιστημονικά ζητήματα που όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε περιστασιακά αναρωτηθεί. Πώς προσανατολιζόμαστε στον κόσμο; Τι ρόλο παίζουν τα άστρα; Τι συμβαίνει με την τήξη στους δύο πόλους της γης; Γιατί επικρατεί ζέστη στον Ισημερινό; Πώς περιστρέφεται η γη; Σε τι χρειαζόμαστε την ατμόσφαιρα;Πώς δημιουργείται ο καιρός και πώς αλλάζει το κλίμα; Τι είναι τα οικοσυστήματα και τα μεγαοικοσυστήματα; Τι συμβαίνει βαθιά μέσα στη γη και τι ρόλο παίζουν οι λιθοσφαιρικές πλάκες; Αυτά και δεκάδες άλλα ερωτήματα, πληροφορίες και απαντήσεις, βασισμένα στη σύγχρονη επιστήμη, με ωραία εικονογράφηση, design και διάταξη των πληροφοριακών κειμένων, περιέχονται στον τόμο αυτόν. Για παιδιά από 6-7 ετών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Προορισμός: Πλανήτης Γη
Τίτλος πρωτοτύπου: Destination: Planet Earth
Συγγραφέας: Τζο Νέλσον
Εικονογράφηση: Tom Clohosy Cole
Μετάφραση: Ηλίας Μαγκλίνης
Εκδόσεις: Ίκαρος, Σεπτέμβριος 2018
Επιμέλεια: Βασίλης Δουβίτσας
Στοιχειοθεσία: Ευτυχία Λιάπη
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 26 Χ 29,5
ISBN: 978-960-572-227-2

 

Από τη Μεγάλη Έκρηξη ξεκινούν όλα. Πώς σχηματίστηκε το σύμπαν; Τι είναι η βαρύτητα και τι εξήγησε ο Αϊνστάιν για αυτήν; Ποιοι τύποι γαλαξιών υπάρχουν; Τι είναι η Ανδρομέδα και τι μπορείς να δεις με το τηλεσκόπιο Χαμπλ; Πόσο παλιός είναι ο δικός μας γαλαξίας; Ποιος είναι ο κύκλος ζωής ενός άστρου; Τι είναι οι μαύρες τρύπες; Τι είναι το φως, το μαγνητικό πεδίο, οι κύκλοι, η ατμόσφαιρα της γης, οι αστεροειδείς, οι κομήτες κι οι μετεωρίτες; Ποιοι ταξίδεψαν στο διάστημα και τι κατάφεραν; Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;

Το πλέον σπουδαίο του βιβλίου είναι ότι αποφεύγει το τετριμμένο ζήτημα “Πλανήτες” που προσπερνάει σε ένα μόλις κεφάλαιο και καταπιάνεται με την πραγματική επιστήμη του διαστήματος, όπως διαφαίνεται από τα ερωτήματα που παραθέσαμε παραπάνω. Ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που φωτίζει πλήθος φαινομένων και διασκορπίζει λίγη από την μαγική αστρόσκονη του διαστήματος μπροστά μας.

Και τα δύο βιβλία περιλαμβάνουν μια μεγάλη αφίσα διπλής όψης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Προορισμός: Διάστημα
Τίτλος πρωτοτύπου: Destination: Space
Συγγραφέας: Dr Christoph Englert
Εικονογράφηση: Tom Clohosy Cole
Μετάφραση: Ηλίας Μαγκλίνης
Εκδόσεις: Ίκαρος, Σεπτέμβριος 2018
Επιμέλεια: Βασίλης Δουβίτσας
Στοιχειοθεσία: Ευτυχία Λιάπη
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 26 Χ 29,5
ISBN: 978-960-572-226-5