Πρωταγωνιστές τα παιδιά στην εκδήλωση ” Ένας βιβλιότοπος για παιδιά στο παλαιό Φάληρο”

0
819

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου γιόρτασε για 5η συνεχή χρονιά την  παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, με μια σειρά από δράσεις με την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με τίτλο: «Π.ΦΑΛΗΡΟ – ΕΝΑΣ ΒΙΒΛΙΟΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» στις 17-18-19 Μαρτίου 2017, στο Πολιτιστικό κέντρο «Φλοίσβος», του Δήμου Π.Φαλήρου.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου το ELNIPLEX είχε την χαρά και την τιμή να παραβρεθεί ανάμεσα σε παιδιά και γονείς που κατέκλυσαν το Πολιτιστικό κέντρο Φλοίσβου για να παρακολουθήσουν τη δεύτερη μέρα εκδηλώσεων για το βιβλίο.

Πρωταγωνιστές της ημέρας τα παιδιά, μαθητές από τα σχολεία του δήμου Παλαιού Φαλήρου που αφηγήθηκαν ατομικά ή και σε ομάδες αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους βιβλία και έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τη φιλαναγνωσία. Μικρά δρώμενα από τους λιλιπούτειους μαθητές έδωσαν μια νότα θεατρικού αυτοσχεδιασμού πάνω σε αγαπημένα βιβλία.
Συμμετείχαν περίπου 200 παιδιά από το 1ο, 4ο, 9ο, 11ο από τα Νηπιαγωγεία και 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 10ο, 11ο, 13ο από τα Δημοτικά σχολεία.
Την εκδήλωση υποστήριξαν οι Προϊσταμένες όλων  των παραπάνω  Νηπιαγωγείων και οι Διευθυντές όλων των παραπάνω δημοτικών.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τις Μαρία Μηλαίτη, Αγγελική Μαστρομιχαλάκη και Μαίρη Τρύφων, επιδίωξε να δώσει την δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στις «παιχνιδοαφηγήσεις».

Ο χώρος διακοσμήθηκε με ζωγραφιές, κατασκευές και μακέτες από τα παιδιά των παιδικών σταθμών του δήμου Παλαιού Φαλήρου με αφορμή το αγαπημένο τους παραμύθι. Στο χώρο λειτουργεί έκθεση με θέμα: «Ζωγραφίζουμε τα παραμύθια μας».

Να μερικές από τις δημιουργίες των παιδιών:

Ντενεκεδούπολη

Καμηλοπάρδαλη

Πινεζοβροχή

Κάμπια

Η Πουπού

Μυθολογία

Όλου του κόσμου τα παιδιά

Τριγωνοψαρούλης

Πλανήτες

Ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρευρέθηκε στην εκδήλωση και μια έκπληξη τον περίμενε από τις διοργανώτριες της εκδήλωσης. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων του Τριγωνοψαρούλη, μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν τραγούδια του και ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία του στα παιδιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι:
Δήμαρχος: Διονύσης Χατζηδάκης
Αντιδήμαρχος παιδείας: Γιάννης Φωστηρόπουλος
Αντιδήμαρχος Διοίκησης και οικονομικών :  Δημήτρης Πανταζής
Αντιπρόεδρος ΚΕΠΟΑ: Ντίνος Νικολαΐδης
Πρόεδρος παιδικών σταθμών Π.Φαλήρου:  Στέλιος Μαυρακάκης
Σύμβουλος προσχολικής Αγωγής 24ης περιφέρειας Αθηνών: Ευφροσύνη Βαγή
Σχ.Συμβ Σπυρος Σαρρας
Διευθυντής του δημιουργικού τμήματος των εκδηλώσεων: Παντελής Ζούρας
Συγγραφείς : Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Λήδα Βαρβαρούση, Διονύσης  Λεϊμονής, Γιούλη Μιγγείρου, Μαρία Θεμελή, Ελένη Λιάτου, Αθηνά Μπίνιου, Στέλιος Πελασγός.
Γραμματέας Κύκλου ελληνικού παιδικού βιβλίου: Κατερίνα Δερματά

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε απονομή του βραβείου, που απένειμε η IBBY για τις δράσεις «Π.Φάληρο ένας βιβλιότοπος για τα παιδιά», στον Δήμαρχο Δ.Χατζηδάκη

Ας δώσουμε λοιπόν, στο καλό παιδικό βιβλίο την θέση που του αξίζει!».