Πώς να είσαι λιοντάρι, του Εντ Βέρε

0
1552

Στον Λέοντα αρέσει να είναι διαφορετικός. Είναι ένα λιοντάρι που ζει με τις αισθήσεις του. Που του αρέσει να ονειροπολεί, να σκέφτεται. Είναι ένα λιοντάρι ποιητής, με αισθήματα ευγενικά, που δεν διστάζει να συνδεθεί με δεσμά φιλίας με… μια πάπια! Μια πάπια μα ποια πάπια; Και βασικά που ξανακούστηκε αυτό; Η πάπια παραδοσιακά είναι η τροφή ενός λιονταριού, μαμ και κάτω και φίλος του ποτέ. Κι όμως… Ο Λέων βρίσκει τον πιο υπέροχο τρόπο να αλλάξει τον κόσμο και τα “ΠΡΈΠΕΙ” του, να υπερβεί τα αναμενόμενα.

Ένα υπέροχο βιβλίο, ύμνος στην αναγκαιότητα της διαφορετικότητας και του σεβασμού στον άλλο και τον ίδιο τον εαυτό μας από τον Ed Vere, τον συγγραφέα του οποίου τα βιβλία ξεχωρίζουν αισθητά για τις φιλοσοφικές παραμέτρους που άλλοτε υπαινίσσονται και άλλοτε βεβαιώνουν. Παρεμπιπτόντως γίνονται και μπεστ σέλερ.

Η εικονογράφηση υπέροχη, ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στις λιτές γραμμές της και τον συμβολισμό της αντίθεσης των χρωμάτων της. Στην τελευταία σελίδα ο συγγραφέας κάνει και μια καίρια περιβαλλοντική νύξη, καθώς παροτρύνει τους αναγνώστες του να μάθουν μέσα από ιστοσελίδες περισσότερα για τα λιοντάρια και να τα βοηθήσουν καθώς πλέον θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση.

Πώς να είσαι λιοντάρι. Όχι μια απλή ιστοριούλα. Ένα ξεχωριστό βιβλίο για μικρούς αλλά και μεγάλους αναγνώστες!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Πώς να είσαι λιοντάρι
Τίτλος πρωτοτύπου: How to be a lion
Συγγραφέας: Ed Vere
Εικονογράφηση: Ed Vere
Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη
Εκδόσεις: Πατάκη, Ιούνιος 2018
Διόρθωση: Θανάσης Κοκολόγος
Φιλμ, μοντάζ: Κέντρο Γρήγορης Εκτύπωσης
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 21 Χ 28
ISBN:
978-960-16-7883-2