Πώς να μη σας ερωτευτεί ο κολλητός σας, της Άντρης Αντωνίου

0
410

«Αλήθεια, σε ερωτεύτηκε ποτέ ο κολλητός σου;” με ρώτησε η Μαίρη Μπιρμπίλη, όταν μου ζήτησε να μοιραστώ με τους αναγνώστες του Elniplex ένα μυστικό του βιβλίου. Μάλλον θα σας απογοητεύσω. Η ιστορία του βιβλίου είναι προϊόν της φαντασίας μου και όχι βασισμένη στη ζωή μου. Το βιβλίο το εμπνεύστηκα πριν από τρία χρόνια. Μια Κυριακή απόγευμα καθόμουν μέσα σε ένα ηλιόλουστο δωμάτιο και ένιωθα χαρούμενη που σε λίγες μέρες θα έμπαινε η άνοιξη. Στα ξαφνικά γεννήθηκε στο μυαλό μου η πλοκή της ιστορίας και ένιωσα πως ήταν μια ιστορία που ταίριαζε να γεννηθεί και να γραφτεί άνοιξη. Μου πήρε γύρω στους έξι μήνες να τη γράψω.

Τώρα αν αναρωτιέστε αν μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, πιστεύω πως μπορεί. Όταν όμως περνάς πολλές ώρες με ένα άτομο και μοιράζεσαι μαζί του σημαντικές στιγμές της ζωής σου, υπάρχει η πιθανότητα να αρχίσει να τρέφεις και ρομαντικά συναισθήματα για το άτομο αυτό. Και μετά; Τι γίνεται μετά; Ακυρώνεται η φιλία αν εξελιχθεί σε ειδύλλιο ή γίνεται δυνατότερη έτσι; Δεν έχω ιδέα! Νομίζω η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Για την περίπτωση της Αλεξάνδρας και του Αιμίλιου τώρα, ίσως θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια με δεύτερο βιβλίο για να μάθουμε τι απέγινε η δική τους φιλία!»

Άντρη Αντωνίου

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει το νέο βιβλίο της αγαπημένης Άντρης Αντωνίου αφορά στη σχέση δυο εφήβων, της Αλεξάνδρας και του Αιμίλιου οι οποίοι οδηγούνται από τη φιλία σε έναν νεανικό έρωτα. Ο Αιμίλιος επιδιώκει τη σχέση καθώς έχει πάψει προ πολλού να βλέπει την Αλεξάνδρα ως συμμαθήτρια και φιλαράκι. Η Αλεξάνδρα από την άλλη πλευρά κάνει τα πάντα για να αποτρέψει αυτή τη σχέση. Αρνείται να θυσιάσει τον καλύτερό της φίλο στο βωμό ενός –κατά πάσα πιθανότητα- αποτυχημένου έρωτα. Άλλωστε έχει το παράδειγμα των χωρισμένων γονιών της να της δημιουργεί δεύτερες σκέψεις και ανασφάλειες. Θα προσπαθήσει λοιπόν, να στρέψει το ερωτικό ενδιαφέρον του Αιμίλιου στην ξαδέρφη της. Το γεγονός αυτό θα σταθεί αφορμή να έρθει αντιμέτωπη με καταστάσεις και συναισθήματα πρωτόγνωρα. Παράλληλα καλείται να αποδεχτεί τον έρωτα της μητέρας της με έναν νεώτερο άντρα.

Άλλο ένα καλογραμμένο κι ενδιαφέρον βιβλίο από την Άντρη Αντωνίου η οποία έχει πια αποδείξει το συγγραφικό της ταλέντο αλλά και την ικανότητά της να αφουγκράζεται τους έφηβους αναγνώστες της! Με αμεσότητα, χιούμορ και γλώσσα απλή, δίχως εκβιασμένους λογοτεχνικούς εντυπωσιασμούς η Άντρη Αντωνίου αποτυπώνει τις ανησυχίες της έφηβης ηρωίδας της. Κι όπως και στα προηγούμενα βιβλία της, η συγγραφέας φαίνεται ότι έχει επεξεργαστεί σε βάθος το θέμα της. Οι ήρωες εμφανίζονται στις σελίδες του βιβλίου ολοκληρωμένοι και γήινοι. Ερωτεύονται, ζηλεύουν, ανησυχούν κάνουν λάθη και προσπαθούν να επανορθώσουν. Η αποτύπωση των σχέσεων τόσο των εφήβων μεταξύ τους όσο και με τους γονείς τους παρουσιάζεται τόσο εύστοχα να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην παιδικότητα που φεύγει και την ενηλικίωση που αναπόφευκτα έρχεται.

Ένα ακόμα βιβλίο της Άντρης Αντωνίου που πιστεύουμε πως θα αγαπηθεί πολύ!
Στα προτεινόμενα!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Πώς να μη σας ερωτευτεί ο κολλητός σας
Συγγραφέας: Άντρη Αντωνίου
Εξώφυλλο: Κατερίνα Σισκοπούλου
Εκδόσεις: Πατάκη, Μάρτιος 2019
Σειρά: Συλλογή κύκνοι
Φιλμ-μοντάζ: Μαρία Ποινιού-Ρένεση
Διόρθωση: Κατερίνα Βασιλοπούλου
Σελίδες: 136
Μέγεθος: 14 Χ 21
ISBN:
978-960-16-8051-4