Πώς να μιλήσεις στο πιτσιρίκι σου για τα ναρκωτικά

0
725

Κυκλοφορούν πολλές συνταγές δεξιά αριστέρα. Θα βρεις πολλά συνταγογραφημένα άρθρα με τίτλους “8 τρόποι να…”, “5 λόγοι που…”. Προσωπικά δεν πιστεύω στις συνταγές, πολλές φορές και στη μαγειρική αποτυγχάνουν γιατί λείπει εκείνο το μικρό μυστικό που δε θα βρεις σε καμιά συνταγή.

Σε οποιαδήποτε συζήτηση ή προσέγγισή σας με το μικρό ή λίγο μεγαλύτερο παιδί σας (αν είστε εκπαιδευτικός έχετε πολλά παιδιά), μην παραλείψετε να του μιλήσετε για το φίλο σας τον Κιούι που γνωρίσατε μια μέρα που καθόσασταν σε ένα παγκάκι,  στο μικρό πάρκο. Αφηγηθείτε την ιστορία σας όπως μπορείτε. Διακοσμήστε την με το δικό σας προσωπικό τρόπο.

Εκεί που καθόμουν που λες και ξεκουραζόμουν λίγο πριν συνεχίσω το περπάτημα για τις δουλειές μου, ωπ…να σου ο Κιούι.

-Τι είναι ο Κιούι, μαμά/μπαμπά;

-Α, ναι. Εσύ δεν τον ξέρεις. Να στον γνωρίσω λοιπόν… Να τος! Στη φωτογραφία! Πατήστε πάνω της και δείτε τη μικρή του ιστορία! Nuggets!

nuggets

Το πουλί Κίουι ζει και αποτελεί κάτι σαν εθνικό σύμβολο της Νέας Ζηλανδίας αφού ζει μόνο εκεί. Δεν μπορεί να πετάξει και γεννά το μεγαλύτερο αβγό στον κόσμο σε σχέση με το μέγεθος του σώματός του. Είναι γνωστά πέντε είδη του εκ των οποίων τα δύο απειλούνται με εξαφάνιση.

Στο animation που έφτιαξε ο Andreas Hykade ο Κίουι έχει…προβλήματα εθισμού. Αρχικά δεν δίνει σημασία σε αυτά που βρίσκει μπροστά του. Αργότερα δοκιμάζει, εθίζεται και αυτό τον οδηγεί στη συνήθεια και η συνήθεια στην…πτώση. Τα ταξίδια του μυαλού του Κίουι δικά σας. Αφού θυμάστε. Σας τα είπε όλα εκείνη την ημέρα στο πάρκο…

Για το βίντεο μάθαμε από άρθρο του Protagon.gr. Ευχαριστούμε τη Μαριάννα Κουμαριανού που μας γνώρισε τον Κιούι.