Σκίτσο 15χρονου του 18ου αιώνα σε βιβλίο με τραγωδίες του Ευρυπίδη δείχνει πως οι μαθητές βαριούνται από παλιά

0
482

Ένα σκίτσο αιώνων που απεικονίζει τον Κύκλωπα Πολύφημο από την Οδύσσεια του Ομήρου ανακαλύφθηκε σε βιβλίο αρχαίων ελληνικών έργων που ανήκε σε ένα ντροπαλό έφηβο, τον William John Chute, από το προσωπικό συντήρησης και αποκατάσταση της βιβλιοθήκης της οικογένειάς του στο αρχοντικό τους στο Χαμσάιρ της Αγγλίας. Η βιβλιοθήκη του αρχοντικού περιλαμβάνει 2.500 βιβλία.

Photograph: National Trust/Rah Petherbridge

Όπως διαβάσαμε σε άρθρο του Guardian, οι μελετητές του National Trust πιστεύουν ότι ο Γούιλιαμ Τζον Σουτ, που έζησε στη Vyne του Χαμσάιρ μεταξύ 1757 και 1824 σχεδίασε το σκίτσο όταν ήταν 15 ετών. Το σκίτσο εντοπίστηκε σε βιβλίο που περιέχει δύο τραγωδίες του Έλληνα τραγικού ποιητή Ευρυπίδη, την Ιφιγένεια εν Αυλίδι και την Ιφιγένεια εν Ταύροις.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, το Μουσείο Αγγλικής αγροτικής ζωής είχε αποκαλύψει στον λογαριασμό twitter του ότι ανακάλυψε ένα σκίτσο κοτόπουλου που φορούσε παντελόνι στις σελίδες ενός βιβλίου μαθηματικών που χρονολογείται από το 1784. Το σκίτσο αποδίδεται στον 13χρονο Richard Beale. Η φωτογραφία έδειχνε το σκίτσο μίας κότας που φορά παντελόνια δίπλα σε μαθηματικές εξισώσεις.

Ναι! Οι μαθητές βαριούνται από παλιά! Ναι, το μάθημα δεν είναι πάντοτε ενδιαφέρον! Ναι, όταν βαριούνται, ζωγραφίζουν τα βιβλία από παλιά! Δεν είναι σύμπτωμα των τελευταίων δεκαετιών αυτή η νοοτροπία, ούτε μόνον ελληνικό!