“Στα κύματα της Έλλης” του Α. Παπαθεοδούλου και της Ι. Σαμαρτζή στον Ιανό

0
290

Στα κύματα της Έλλης

του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή,

από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Τι θα μας αφηγηθούν τα κύματα της Έλλης; Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία για ένα κορίτσι, την Έλλη. Για τα συναισθήματά της που όλο αλλάζουν και τα βιώνει όπως κάθε παιδί υπερβολικά, για τα ταλέντα και τις δυσκολίες της, για τα πάνω και τα κάτω της, για όσα τη θυμώνουν και όσα την ενθουσιάζουν. Όμως όχι. Δεν είναι. Είναι απλώς ένα βιβλίο για ναυτικές περιπέτειες και θαλασσινά ταξίδια!

Με την ονειρική της εικονογράφηση που παίζει με τις διαστάσεις, το κολάζ και την ξυλομπογιά, η Ίρις Σαμαρτζή δημιουργεί τον ιδανικό κόσμο για τις λέξεις που διάλεξε ο Αντώνης Παπαθεοδούλου να ρέουν και να σχηματίζουν «ένα πέλαγος αόρατο μα απέραντο, φτιαγμένο για ταξίδια μακρινά, μεγάλες περιπέτειες, σπουδαίες ανακαλύψεις».

Με πλήρωμα τους δύο βραβευμένους δημιουργούς και καπετάνιο τον ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο, θα ταξιδέψουμε στις θάλασσες των συναισθημάτων ενός μικρού κοριτσιού, της Έλλης.

Σαλπάρουμε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 11:00 ακριβώς στο Παιδικό Τμήμα του βιβλιοπωλείου Ianos (Σταδίου 24, Αθήνα | 210 3217917).

Στα κύματα της Έλλης, του Αντώνη Παπαθεοδούλου