Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά, της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

0
1200

Πλανήτης Κόκκινος. Μια φορά. Όλα κυλούσαν ήρεμα. Ώσπου εγκαταστάθηκαν στην κορυφή του βουνού δύο πλάσματα από τον πλανήτη Γκρι. Και έφεραν αναστάτωση στους κατοίκους που είχαν ακούσει διάφορες ιστορίες γι’ αυτούς: “τι θράσος που τόλμησαν να έρθουν και να στρογγυλοκαθίσουν στον δικό μας τον πλανήτη.” Σήκωσαν μάλιστα και πανήψυλα τείχη, να μην τους βλέπουν, να μην έχουν καμία σχέση μαζί τους.

Μα κάποτε, κι ας πέρασε καιρός, ο Λέο και η Λιλή κίνησαν για την κορυφή του βουνού, να μάθουν τι συμβαίνει και ποια ήταν η αλήθεια. Μα η συνάντησή τους με τους δυο παράξενους Γκρι φέρνει νέα μπερδέματα στον Κόκκινο Πλανήτη.

Προκαταλήψεις, απρόσιτες, κλειστοφοβικές κοινωνίες που κοιτάζουν εχθρικά κάθετί διαφορετικό, αμφισβήτηση της παγιωμένης μοναδικής αλήθειας, φιλομάθεια, ανακάλυψη, τόλμη, πνευματική αντίσταση στον απερίσκεπτο όχλο για να επέλθει η αρμονία. Αυτά είναι τα ζητήματα που θέτει το εξαιρετικά ενδιαφέρον, καλογραμμένο βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, που εικονογράφησε με ανάλογη φαντασία, πολύ -κόκκινο- χρώμα, εκφραστικότητα και έξυπνο παιχνίδι με τις σκιές η Σοφία Παπαδοπούλου. Μόνη εκκρεμότητα μέσα μου, έμεινε η κάπως αιφνίδια αλλαγή του όχλου στο τέλος στο κάλεσμα των δύο παιδιών.

Εκδόσεις Μεταίχμιο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά
Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Διάβασε απόσπασμα Απόσπασμα
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2018
Διόρθωση: Θοδωρής Τσώλης
Μακέτα εξωφύλλου Γιώργος Παναρετάκης
Σελίδες: 56
Μέγεθος: 14 X 20,5
ISBN: 978-618-03-1272-0