Σώσε τον πλανήτη: πάτησε εδώ για την αποστολή σου!

0
758

Οι Πράκτορες του Πλανήτη δημιουργήθηκαν σε κάποιο κρησφύγετο αγάπης το 2009. Ίσως να ήταν νύχτα, αλλά το σκοτάδι ήταν πολύ μικρότερο από το φως στις καρδιές εκείνων που τους δημιούργησαν. Κάπως έτσι, φτιάχτηκε μια μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που έθεσε ως κεντρικό στόχο της τη διαμόρφωση όμορφων συνθηκών εκπαίδευσης για τους αυριανούς πολίτες που είναι σημερινοί καθώς ήδη αποτελούν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του μέλλοντος.

Στο κρησφύγετο εκείνο, σχεδιάστηκαν προγράμματα, εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες που θα παρείχαν στα παιδιά-υποψήφιους πράκτορες την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Οι δοκιμασίες είναι πολλές: πρωτοβουλία, θάρρος, θέληση, αγάπη, ενσυναίσθηση, απόφαση, πρωτοβουλία, δράση, μέλλον, αειφορία. Όλα αυτά τα “εμπόδια” μπορείτε να τα ξεπεράσετε με τους Πράκτορες του Πλανήτη, η δράση των οποίων εκτείνεται σε σχολεία και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα όπου ταξιδεύουν καλώντας τα παιδιά να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη και να φέρουν σε πέρας τις πλέον απόρρητες αποστολές, με στόχο την προστασία του μεγάλου σπιτιού που ζούμε όλοι.

Την περασμένη σχολική χρονιά (2014-15), το πρακτορικό κρησφύγετο της αγάπης τύπωσε 10.500 διπλώματα πρακτόρων που πέτυχαν στην εκπαίδευσή τους μέσα από τις δράσεις και το βιβλίο της Έλενας Ανδρεάδη “Γίνε πράκτορας του πλανήτη”. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ρόδος και αρκετές ακόμα περιοχές στην Ελλάδα έχουν ήδη τους πρώτους πράκτορές τους, τους φύλακες-άγγελούς τους.Η επόμενη πόλη, το επόμενο σχολείο, ίσως να είναι το δικό σου. Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα και τις αποστολές των Πρακτόρων του Πλανήτη είτε ατομικά, είτε ομαδικά στο σχολικό πλαίσιο.

praktores_tou_planiti_mko

Για να προστατεύσεις τον πλανήτη:
Από τα βαμπίρ ενέργειας που ρουφάνε την ηλεκτρική ενέργεια όταν αφήνουμε αναμμένες τις συσκευές.
Από τον κύριο Πουφ και την κυρία Πιφ, γνωστοί και ως διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο, δυο αέρια που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και κάνουν τον πλανήτη μας ολοένα και πιο ζεστό.
Από άλλους περιέργους όπως η αχρόταγη Σουπάρα και η Χωματερή.
Από την οικογένεια Τεμπελχανά που αδιαφορεί για το μέλλον του κόσμου και των συνανθρώπων μας, και από όσους γύρω μας μοιάζουν με την οικογένεια Τεμπελχανά.
Από τον μικρό Τεμπελχανά που κρύβουμε μέσα μας.

Για να γίνεις κι εσύ μέρος των απόρρητων αποστολών σε σπίτι, σχολείο, γειτονιά. Για να γίνεις κι εσύ μέρος της λύσης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον πλανήτη.
Αν θέλεις να γίνεις Πράκτορας του Πλανήτη και να αναλάβεις τις πρώτες σου αποστολές πάτησε εδώ και θα μεταφερθείς στον εξαιρετικής αισθητικής ιστότοπο των πρακτόρων του πλανήτη. Εκεί… θα τα δεις όλα! Πριν πας όμως εκεί, δες εδώ μερικές φωτογραφίες από τις δράσεις των πρακτόρων!

elena_andreadi5 elena_andreadi6 elena_andreadi8 elena_andreadi12 elena_andreadi15 elena_andreadi16 elena_andreadi17