Τέρατα της μυθολογίας, του Κώστα Πούλου

0
294

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίτομη έκδοση των πέντε Μυθολογικών Παραμυθιών του κύκλου “Τέρατα” από τον Κώστα Πούλο και τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Περιλαμβάνει τα βιβλία Το αίνιγμα της Σφίγγας, Το τραγούδι των Σειρήνων, Στη σκιά των Κενταύρων, Λαβύρινθος και Μινώταυρος και Η οργή του Εγκέλαδου.

Τα ίδια τα διαβόητα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, με πρωτοπρόσωπη αφήγηση, μιλούν για τον εαυτό τους, υπερασπιζόμενα μια διαφορετική εκδοχή της μυθολογικής μας εμπειρίας. Ποια ήταν η Σφίγγα που έτρωγε όποιον έδινε λάθος απάντηση στο περίφημο αίνιγμά της; Ποια εκδοχή εμφανίζει η Ιμερόπη η Σειρήνα, κόρη του Αχελώου, για το διάσημο τραγούδι των Σειρήνων που τρέλαινε τους ναυτικούς; Πώς βλέπει την ιστορία των διάσημων Κενταύρων ένας Κένταυρος από τις μετόπες του Παρθενώνα; Τι ισχυρίζεται ο ίδιος ο Μινώταυρος για τα γεγονότα και το παρασκήνιο των γεγονότων του λαβυρίνθου; Και τέλος, πώς ένιωσε ο Εγκέλαδος για την ήττα των γιγάντων από τους θεούς του Ολύμπου και πώς του φαίνεται η ζωή κάτω από την Σικελία όπου βρίσκεται ξαπλωμένος από τότε;

Ο λόγος στα τέρατα, η οπτική του άλλου στην μυθολογία, ωραία γραφή από τον Κώστα Πούλο σε μια όμορφη, με σκληρόδετο εξώφυλλο, έκδοση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Τέρατα της μυθολογίας
Συγγραφέας: Κώστας Πούλος
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Σοφία Παπαδοπούλου
Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Διόρθωση τυπογρ. δοκιμίων: Θοδωρής Τσώλης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Δεκέμβριος 2018
Μακέτα εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
Σελίδες: 144
Μέγεθος: 14 Χ 21
ISBN:
 978-618-03-1552-3