Ταξίδι στους κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά

0
825

Η Ναταλία Καπατσούλια έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Ευγένιο Τριβιζά: Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης, Η Φάλαινα που τρώει τον πόλεμο, Η Πουπού και η Καρλότα, Η Δέσποινα και το περιστέρι, Το τηγάνι του δήμιου, Οι χελώνες του βαρώνου και άλλα είναι κάποια από τα πλέον γνωστά βιβλία της νεοελληνικής παιδικής βιβλιοθήκης.

Μάθαμε λοιπόν και το αναρτούμε εδώ πρώτοι και καλύτεροι ότι το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου θα παρουσιάσει μια ιδιαιτέρως αξιόλογη και πρωτότυπη έκθεση με τίτλο “Από τη Φρουτοπία στο νησί των πυροτεχνημάτων: ένα συναρπαστικό ταξίδι στους κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 28 Φεβρουαρίου 2014 οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν αρκετές από τις μαγικές χώρες που έχει ταξιδέψει και έχει ζήσει ο συγγραφέας όπως η Ισπεπονία, η Βαραδουάη, η Αββησυνία, το Αβγατηγανιστάν, το Κουτσουλιστάν και άλλοι σπάνιοι τόποι από τους περίπου 484 που έχει ανακαλύψει στα ταξίδια του ο συγγραφέας,  όπου επίσης έχουν ζήσει και υπάρξει εξίσου σπάνια πλάσματα και υπάρξεις.

Όταν θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις θα έχουμε και εμείς περισσότερα νέα.

Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου (ζωγράφου G. Gounaro)
Περίοδος: 20 Νοεμβρίου 2013 – 28 Φεβρουαρίου 2014
Οδός Γ. Γουναροπούλου 6
Άνω Ιλίσια – Αθήνα
τηλ. 210 7777601, 210 7487657
fax 210 7487657

Πληροφορία: Το 1978 ο γιος του Ηλίας Γουναρόπουλος δωρίζει το ατελιέ του ζωγράφου και 40 ελαιογραφίες και σχέδια στον Δήμο Ζωγράφου και δημιουργείται το ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ. Το 1990 ο Δήμος Ζωγράφου επεκτείνει το μουσείο κτίζοντας ένα νέο κτίριο δίπλα στο παλαιό διατηρητέο ατελιέ του ζωγράφου, το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού και το οποίο συμπληρώνει την λειτουργία του κυρίως Μουσείου. Έτσι στο μεν παλαιό κτίριο-ατελιέ του ζωγράφου γίνονται ξεναγήσεις επισκεπτών και κυρίως μαθητών σχολείων στην ζωγραφική του G. GOUNARO, ενώ στο νέο κτίριο του Κέντρου Τέχνης γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις και γενικά πολιτιστικές εκδηλώσεις.