Ταξίδι στο βασίλειο της φαντασίας: το ηφαίστειο της φωτιάς ξύπνησε, του Τζερόνιμο Στίλτον

0
1159

Προσμένοντας ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο, ο Τζερόνιμο κλείστηκε στο γραφείο να τελειώσει, Παρασκευή, όλες τις δουλειές του, μέχρι που έλαβε έναν μυστηριώδη, κατεπείγοντα, απόρρητο φάκελο. Αμφιταλαντεύτηκε αλλά τελικά τον άνοιξε. Το μήνυμα τον καλούσε να βρεθεί οπωσδήποτε αύριο το μεσημέρι στην κορυφή του Φοβερού Βουνού.

Αυτό ήταν! Η συγκέντρωσή του είχε χαθεί. Ο νους ξεστράτιζε συνεχώς στον μυστηριώδη φάκελο. Έτσι, το επόμενο πρωί ξεκίνησε μεμε τον ανιψιό Βενιαμίν για το περίεργο ραντεβού του, ώσπου βρέθηκε… ουπς…Στο βάθος μιας σπηλιάς και από εκεί στο Βασίλειο των Ελφ! Μια ονειρική περιπέτεια ξεκινά για τον Τζερόνιμο που καλείται να βοηθήσει την Δρυάδα και τον φίλο του τον Βελανίδη να σώσουν το βασίλειό τους καθώς το Ηφαίστειο της Φωτιάς ξύπνησε και οι μοχθηροί νάνοι απεργάζονται σεισμούς και καταστροφές.

Τι συμβαίνει με τα βιβλία που μιλάνε; Πώς θα αντιμετωπίσουν χίλους Νάνους της φωτιάς μόλις 4 άοπλοι; Πώς μπορεί να βοηθήσει ο Καπετάν Καταιγίδας και οι Λασπογέννητοι; Και κυρίως… ποιος θα σώσει τη Χαρά, τη νεράιδα της γης, όταν την απαγάγουν στο βασίλιο του Λασπούριου;

Μέσα σ’ ένα πλήθος καλοστημένων γρίφων, συμβολισμών και απίθανων υπάρξεων, ο Τζερόνιμο Στίλτον στήνει μια από τις πλέον έξοχες περιπέτειές του, με όλα τα συστατικά που τον καθιέρωσαν στον υπερθετικό βαθμό: αγωνία, απίθανες γραμματοσειρές, δυναμική εικονογράφηση στα όρια της animation κίνησης, καθηλωτική πλοκή, συνεχείς ανατροπές, χιούμορ, απεριόριστη γνώση και άμεσες ή έμμεσες πληροφορίες.

Το παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο καθηλώνει και αυτή τη φορά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Ταξίδι στο βασίλειο της φαντασίας: το ηφαίστειο της φωτιάς ξύπνησε
Τίτλος πρωτ. σειράς: Quinto Viaggio nel Regno della Fantasia
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Εικονογράφηση: Εικονογράφος: Danilo Barozzi, Silvia Bigolin (σχεδιασμός), Gabo Leon Bernstein (σχεδιασμός και χρωματισμός), Christian Aliprandi (χρωματισμός), Archivio Piemme Ιδέα: Elisabetta Dami Γραφικά: Marta Lorini Εξώφυλλο: Silvia Bigolin, (σχεδιασμός), Christian Aliprandi (χρωματισμός)
Μετάφραση Γιώργος Κασαπίδης
Εκδόσεις: Κέδρος 2018
Επιμέλεια: Κατερίνα Καρόγιαννη
Σελίδες: 392
Μέγεθος: 14 Χ 18,5
ISBN: 978-960-04-4888-7