Τα Φυλλαράκια της Φύσης, το 4ο βιβλίο της πετυχημένης σειράς για παιδιά

0
2212

Αν αγαπάτε τη φύση και σας αρέσουν τα ταξίδια στον χρόνο, τα Φυλλαράκια σας προσκαλούν για μια ακόμα περιπέτεια. Μέσα από το συναρπαστικό ταξίδι τους στον χωροχρόνο τα Φυλλαράκια της Φύσης φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως τα απορρίματα, η ηχορύπανση, η έλλειψη νερού, οι κλιματικές αλλαγές.

Τα παιδιά-αναγνώστες ως μέλη της παρέας, αναζητούν λύσεις επιστρατεύοντας την κρίση και τη φαντασία τους. Παράλληλα προβληματίζονται κι αναπτύσσουν θετικές στάσεις απέναντι στο περιβάλλον.

Περιλαμβάνει ένα διασκεδαστικό, έγχρωμο ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ κατάλληλο για την οικογένεια αλλά και την τάξη όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν όλες τις διαστάσεις της θετικής μα και αρνητικής μας στάσης έναντι του περιβάλλοντος καθώς και το προσωπικό τους αποτύπωμα!

Στοιχεία που ξεχωρίζουν τα Φυλλαράκια
1. Περιέχουν πολλά ανοιχτά φύλλα εργασίας, ασκήσεις δηλαδή όπου μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις. Στις ασκήσεις αυτές βλέπουμε τον τρόπο σκέψης ενός παιδιού και δεν επιβραβεύουμε απλώς τη μία και μοναδική σωστή απάντηση.

2. Όλα τα βιβλία με τα Φυλλαράκια διέπονται από μία ενιαία ιστορία. Όλα τα φύλλα συνδέονται μεταξύ τους και δεν είναι ξεκομμένα το ένα από το άλλο.

3. Το παιδί-αναγνώστης αποτελεί ισότιμο μέλος της ομάδας και συμμετέχει ενεργά στην επίλυση των ερωτημάτων, δίχως να είναι απλώς ένας λύτης.

4. Χιούμορ, διαρκείς προκλήσεις, καλλιέργεια της φαντασίας και της κριτικής ικανότητας

5. Βίωση της απόλυτης ικανοποίησης στο τέλος με την αποκάλυψη και την επίλυση του μυστηρίου.

Δείτε τι γράφει η Αργυρώ Πιπίνη στο φιλόξενο diastixo.gr για τα Φυλλαράκια της Φύσης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Τα Φυλλαράκια της Φύσης
Συγγραφείς: Μαίρη Μπιρμπίλη,Απόστολος Πάππος, Δώρα Πουρή, Ανέζα Κολόμβου, Χρυσάνθη Δενδρή κ.α.
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Διόρθωση:
Βάλια Μπράβου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάϊος 2017
Σειρά: Τα Φυλλαράκια
Σελίδες: 48
Μέγεθος: 21 Χ 27,5
ISBN: 978-618-03-0892-1