Τα χειρότερα παιδιά του κόσμου, του Ντέιβιντ Ουάλιαμς

0
1249

Ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς παιδικών και νεανικών βιβλίων, ο Ντέιβιντ Ουάλιαμς, υπογράφει “Τα χειρότερα παιδιά του κόσμου”. Ο Ραζ ο παντοπώλης προειδοποίησε στην αρχή του βιβλίου: αν έχετε ήδη αγοράσει αυτό το βιβλίο καταστρέψτε το, σκίστε το, πατήστε το, θάψτε το κάτω από τη γη. Αντί αυτός ο τεράστιος καραγκιόζης που μοιάζει με κοστουμαρισμένη ντουλάπα να γράψει ένα βιβλίο για καλά παιδιά που κάνουν καλές πράξεις, έγραψε ένα αισχρό βιβλίο για παιδιά που κλάνουν, που ξύνουν τις μύτες τους, που δεν έχουν ησυχία.

Παιδιά όπως ο σαλιάρης, υπερτεμπέλης Σάιμον που φτιάχνει λίμνες ολόκληρες από τα σάλια του, ο ψειριάρης Ψιτ που ήθελε όλο και περισσότερες ψείρες στα μαλλιά του και η κλαψιάρα οκτάχρονη Κλάρα που έκλαιγε με τα πάντα, από τις κόκκινες κάλτσες και τα βεγγαλικά, μέχρι τη λάσπη, τα σύννεφα και τις τρίχες στα αυτιά. Παιδιά όπως ο σκαλιστής Σκοτ που σκάλιζε μονίμως τη μύτη του, ενίοτε και με τα δυο του χέρια, η καναπεδάτη Κάτια που έβλεπε τηλεόραση ολημερίς και ολονυχτίς, η βρωμομυριστή Ρίτα με τα πολλά στρώματα βρώμας πάνω στο σώμα της και άλλα τόσα αγόρια και κορίτσια από τα χειρότερα του κόσμου.

Πολύ χιούμορ, ενίοτε ξεκαρδιστικό, κάποιες φορές λίγο αδιάφορο, αλλά ασφαλώς με μεγάλες ποσότητες αναίδειας και αποθέωση αηδιαστικών λεπτομερειών που εξιτάρουν τα παιδιά και τους προκαλούν ακατάπαυστα γέλια.

Ενδιαφέρουσα η κόμικ, πολύχρωμη, γεμάτη κίνηση εικονογράφηση του Τόνι Ρος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Τα χειρότερα παιδιά του κόσμου
Σειρά: Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Συγγραφέας: Ντέιβιντ Ουάλιαμς
Εικονογράφηση: Τόνι Ρος
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάρτιος 2018
Σελίδες: 272
Μέγεθος: 16 Χ 21
ISBN: 978-618-01-2162-9