Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία, της Οριάν Λαλμόν

0
770

Τίτλος: Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία
Τίτλος πρωτοτύπου: Le loup qui n' aimait pas Noel (Editions AUZOU, Paris, 2013)
Συγγραφέας: Οριάν Λαλμόν
Εικονογράφηση: Ελεονόρ Τουιλιέ
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη
Διόρθωση: Αντωνία Κιλεσσοπούλου
Σειρά: Ο λύκος Ζαχαρίας
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2015
ISBN: 978-960-569-325-1

Αγόρασέ το

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένας λύκος που δεν του άρεσαν καθόλου τα Χριστούγεννα. Ο λύκος αυτός ήταν ο Ζαχαρίας. Χριστούγεννα! Πολλά φώτα, πολλά τραγούδια και στολισμοί, ένας πονοκέφαλος κανονικός. Κι ο λύκος Ζαχαρίας γινόταν μουτρωμένος και μελαγχολικός.

Εκείνο το πρωί όμως, όταν ο Ζαχαρίας ξύπνησε, όλα στο δάσος ήταν άσπρα. Μαγεύτηκε ο Ζαχαρίας! Ντύθηκε και βγήκε για βόλτα. Όλοι οι φίλοι του, ο Τζίμης, ο Βλαδίμηρος, ο Λουκάς, ο Παναγής και ο καθηγητής Κουκουβάγιας στόλιζαν και ετοίμαζαν πράγματα χαρούμενοι. Ο Ζαχαρίας ήθελε να παίξει χιονοπόλεμο αλλά όχι να βοηθήσει στον στολισμό ή τις χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες. "Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα" συνέχιζε να λέει σε όλους που απορροφημένοι εξακολουθούσαν τις δουλειές τους.

Η επίσκεψή του όμως στη Λουλού θα γίνει εκκίνηση να αποκαλυφθεί μια υπέροχη συνωμοσία που είχε στο επίκεντρό της την άρνηση του Ζαχαρία για τα Χριστούγεννα και δράστες όλους τους αγαπημένους του φίλους. Γιατί τα Χριστούγεννα αυτό είναι πάνω απ' όλα: αγάπη και φίλοι.

Ο γνωστός Λύκος Ζαχαρίας σε μια ακόμα περιπέτεια, χριστουγεννιάτικη αυτή τη φορά. Για τους μικρούς και μεγάλους γκρινιάρηδες των γιορτών, ο Ζαχαρίας και κυρίως οι φίλοι του σαν βάζουν στο πνεύμα της αγαπημένης των πολλών γιορτής. Γιατί μια συνωμοσία αγάπης κάθε Χριστούγεννα χρειάζεται.

Οριάν Λαλμόν, Ελεονόρ Τουιλιέ, εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Η Οριάν Λαλμόν γεννήθηκε το 1972. Ο λύκος Ζαχαρίας από τις εκδόσεις Auzou και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι το πιο γνωστό της πρότζεκτ. Ζει στο Ντινάρ της Βρετάνης με το σύζυγο και τα τέσσερα τους παιδιά, σε μια παλιά αγροικία. Παράλληλα με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, επισκέπτεται σχολεία, βιβλιοθήκες και εργαστήρια.

***

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Η Ελεονόρ Τουιλιέ γεννήθηκε το 1979. Είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Ζει μεταξύ νότιας Γαλλίας από όπου κατάγεται και Τυνησίας. Ο λύκος Ζαχαρίας είναι ασφαλώς το πιο επιτυχημένο πρότζεκτ της.