Τζερόνιμο Στίλτον: Να το βγάλεις εσύ το δόντι του δράκου!

0
547

Τίτλος: Να το βγάλεις εσύ το δόντι του δράκου!
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Σειρά: ΠΟΝΤΙΚΙΝΓΚ
Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ, 2016
Εικονογράφηση: Giuseppe Facciotto (μολύβι), Alessandro Costa (σινική μελάνη και χρωματισμός) Γραφικά: Chiara Cebraro Εξώφυλλο: Giuseppe Facciotto (layout), Flavio Ferron (σινική μελάνη και χρωματισμός)
Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα της Elisabetta Dami
Επιμέλεια-διόρθωση: Αναστασία Παπασταθοπούλου
Μετάφραση: Τουλούπη Ελένη
Τίτλος πρωτοτύπου: Sei ciccia per draghi!
Σελίδες: 128
Μέγεθος: 14 Χ 18,5

Αγόρασέ το

Εσύ γνωρίζεις τον Τζερόνιμορντ;
"Ονομάζομαι ΤΖΕΡΟΝΙΜΟΡΝΤ και είμαι ένας διανοούμενος Ποντίκινγκ!"

Ο Τζερόνιμορντ είναι ένας ποντικός διαφορετικός από όλους τους Ποντίκινγκ, δεν είναι καθόλου γυμνασμένος και φοβάται πολύ τους δράκους.
Για να αποδείξει την αξία του, ο διανοούμενος Τζερόνιμορντ πρέπει να καταφέρει να πάρει το δόντι ενός δράκου! Για να τα καταφέρει να αναμετρηθεί μαζί τους όμως χρειάζεται να περάσει κάποιες δοκιμασίες. Ο Ποντικογκιούζ, ο αρχηγός του χωριού είχε αναθέσει στον  Μουσκ Ου Λος να προπονήσει τον Τζερόνιμορντ και να τον κάνει αληθινό Ποντίκινγκ.
Γιατί ένας αληθινός Ποντίκινγκ πρέπει να είναι γυμνασμένος και όχι πλαδαρός σαν κοιλιά Μέδουσας. Ο Μουσκ Ου Λος είναι το πιο ψηλό και γυμνασμένο ποντίκι. Στην προπόνηση θα πάρουν μέρος ο Λιανοπαϊδης, ο Τζακιζόλας και ο Σπαζόκανος, τρία πολύ δυνατά ποντίκια.

Πριν αναμετρηθεί με τους τρομερούς δράκους θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις θυμωμένες κατσίκες, να πέσει από γκρεμό, να βουτήξει στα παγωμένα νερά του Φιόρδ, να διασχίσει το δάσος του Μελιού με τις καφέ Ποντικινγκοαρκούδες. Όταν φτάσουν μετά από πολλές περιπέτειες στην κοιλάδα Σαλτιμπόκα τον περιμένει η τελευταία δοκιμασία. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο όπως λέει και ο Μουσκ Ου Λο πρέπει απλά να πάρουν το δόντι ενός Δράκοντα. Στην απίστευτη περιπέτεια θα συμμετέχει και ο ξάδερφος του Τζερόνιμορντ, ο Τραπολούντ με κίνδυνο της ζωής του. Γιατί για να νικήσει κανείς τους φόβους του πρέπει να τους αντιμετωπίσει.

"Μα τα χίλια κράνη των Ποντίκινγκ, αυτή κι αν ήταν επικίνδυνη αποστολή! αναφώνησε ο Τζερόνιμορντ
Πως θα καταφέρουν να πλησιάσουν τους Δράκοντες και μάλιστα να καταφέρουν να βγάλουν το δόντι ενός Δράκου. Δεν υπάρχει άλλη λύση πρέπει να δράσουν γρήγορα αλλιώς θα γίνουν μεζεδάκι για τους Δράκους…

Ο Πετράκιος και ο Τεφρίλος δυο πεινασμένοι δράκοι θα αρπάξουν τον Μουσκ Ου Λο και τότε ο Τζερόνιμορντα καταστρώνει ένα φοβερό σχέδιο απελευθέρωσης του…

Ένα όνομα, μια ιστορία, Τζερόνιμορντ,ο διανοούμενος του χωριού με όπλο το μυαλό του και ένα άπιαστο όνειρό να καταφέρει να κερδίσει ένα κράνος των Ποντίκινγκ αλλά και… την καρδιά της όμορφης Τουρφίνας! Όσο για το αν θα καταφέρει να κερδίσει το κράνος των Ποντίκινγκ θα το μάθετε στο βιβλίο. Μια ακόμη συναρπαστική περιπέτεια για τον Τζερόνιμορντ που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Τζερόνιμο Στίλτον
Όλα ξεκίνησαν από τις εκδόσεις Πιέμε του Μιλάνου το 2004. Ένας ποντικός και μια κυρία μπήκαν μέσα στα γραφεία του εκδότη και παρέδωσαν έναν φάκελο που περιείχε το πρώτο βιβλίο του Τζερόνιμο.
-Και πώς λέγεστε;, τον ρώτησε ο εκδότης
-Στίλτον. Τζερόνιμο Στίλτον, απάντησε αυτός.
Από τότε, τα βιβλία του μεταφράστηκαν σε 45 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα 49 από αυτά τα βιβλία κυκλοφορούν από το 2011 και τις εκδόσεις Κέδρος, στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού».
Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που πάνω από 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα.
Από το 2012 ο Τζερόνιμο κυκλοφορεί και σε παιχνίδι για το Playstation.

Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.
Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!
Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.
Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.
Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.
Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στην θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του.

ΥΓ: Στίλτον είναι η ονομασία ενός φημισμένου αγγλικού τυριού.