More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΧΛ-20208-11 ετώνΝέος Τζερόνιμο Στίλτον στη Βραζιλία και στα μυστικά του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

    Νέος Τζερόνιμο Στίλτον στη Βραζιλία και στα μυστικά του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

    Ο Βενιαμίν και η Τράπι, χάρη σε ένα πρόγραμμα του σχολείου τους (είχαν γραφτεί στη Διεθνή Λέσχη Φίλων του Λεονάρντο), πετάνε για την Ιταλία και το Βίντσι, γενέθλια πόλη του διάσημου Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ε, και πήγε και ο Τζερόνιμο μαζί, όπως καταλαβαίνετε.

    Στα ίχνη, λοιπόν, της μοναδικής παγκόσμιας μεγαλοφυΐας, θα ανταμώσουμε με την πολυεπίπεδη προσωπικότητά του, θα μάθουμε για τη ζωή του, για τις μοναδικές εφευρέσεις και τον τρόπο σκέψης του, θα επισκεφθούμε το Μουσείο για τον Λεονάρντο και την Λεοναρντιανή Βιβλιοθήκη, θα οργάνωσουμε κυριολεκτικά το Βίντσι, θα περάσουμε από μυστικά περάσματα και υπόγεια μονοπάτια, θα τρομάξουμε με το… “φάντασμα” του Λεονάρντο, θα αποκωδικοποιήσουμε απίθανα μηνύματα του Ντα Βίντσι, μα και θα σπάσουμε το κεφάλι μας με έναν φοβερό του γρίφο, από αυτούς που λάτρευε. Ένα πραγματικά μοναδικό ταξίδι.

    Με τον διασκεδαστικό και υπέροχο τρόπο να περνάει τα πάντα στα παιδιά χωρίς να γίνεται ένας βαρετός, διδακτικός δάσκαλος, ο Τζερόνιμο Στίλτον -είχε αργήσει πολύ να το κάνει- μας ξεναγεί σε μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του κόσμου όλων των εποχών, τον πολυεπιστήμονα Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έναν άνθρωπο που είναι χαρά να γνωρίσει καθένας ήδη από την παιδική του ηλικία. Με το γνωστό χιούμορ, την διεισδυτικότητα, την ανάλαφρη, πρόσχαρη, πάντα μεστή γραφή, ο Τζερόνιμο μας συστήνει πολύ όμορφα τον σπουδαίο καλλιτέχνη και επιστήμονα.

    Διακρίσεις

    Μεγάλοι μπελάδες στο Μάτο Γκρόσο (πολιτεία της Βραζιλίας) για τον Τζερόνιμο. “Χαιρετίσματα από το Μάτο Γκρόσο. Είσαι έτοιμος, τυρόγαλο; Έρχομαι σε λίγο να σε πάρω, ετοίμασε το σακίδιό σου…!”, έλεγε το μήνυμα του περιπετειώδους τύπου Μπρους Φιτ στον υπολογιστή του καθόλου περιπετειώδους τύπου Τζερόνιμο Στίλτον. Τι τα θες! Η Βραζιλία ήταν θέμα ενός αεροπλάνου και μερικών ωρών ταξιδιού για τον διάσημο ποντικό, την Μάγια και τον Άγριο Γουίλι που ταξίδεψαν μαζί του.

    Κι έτσι ξεκινά ένα μοναδικό ταξίδι στην αχανή Βραζιλία. Πρώτα στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, μετά στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το διάσημο καρναβάλι και την σάμπα του, ακολούθως στους καταρράκτες του Ιγκουασού, τον υγροβιότοπο Παντανάλ και ύστερα σε ένα φορτηγό γεμάτο πρόβατο ή γαντζωμένος στην πόρτα ενός τζιπ που έτρεχε μέσα στο βραζιλιάνικο δάσος.

    Η πέμπτη μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό χώρα στον κόσμο (μετά από Ρωσία, Καναδάς, Η.Π.Α., Κίνα), η χώρα του καρναβαλιού και του ξέφρενου γλεντιού στο Ρίο, η χώρα του μεγάλου δάσους του Αμαζονίου, των υγροβιότοπων, των σπάνιων ζώων, των μεγάλων αγροτικών εκτάσεων και των φυτειών, η Βραζιλία είναι αυτή που μέσω του Μάτο Γκρόσο έρχεται στο μικροσκόπιο της νέας περιπέτειας του Τζερόνιμο Στίλτον που δεν παύει στιγμή να εκπλήσει με την ευρηματικότητα των περιπετειών και των θεμάτων του.

    Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Τζερόνιμο. Μετά από τόσες δεκάδες βιβλία, τη στιγμή που άλλες σειρές επαναλαμβάνονται ήδη από την πρώτη δεκάδα, αυτός κατορθώνει να δημιουργεί πάντα χώρο για κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο που γοητεύει μικρούς και μεγάλους.

    Μια από τις κορυφαίες σειρές παγκοσμίως εξακολουθεί.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μυστικό του Λεονάρντο
    Μεγάλοι μπελάδες στο Μάτο Γκρόσο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Il segreto di Leonardo
    Grosso Guaio in Matto Grosso
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Danilo Loizedda (σχεδιασμός), Carolina Livio (μελάνια), Daria Cerchi και Valeria Cairoli (χρωματισμός) | Γραφικά: Maria Lorini | Art Director εξωφύλλου: Ιacopo Bruno | Εικόνα εξωφύλλου: Roberto Ronchi (σχεδιασμός), Alessandro Muscillo (χρωματισμός)
    Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
    Εκδόσεις: Κέδρος, Μάιος 2019
    Διόρθωση: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-5010-1
    978-960-04-5011-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular