Τικ και Τέλα, Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, του Άξελ Σέφλερ

0
945

Ο Τικ και η Τέλα έψησαν μπισκότα για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η Τέλα πάει να φέρει καραμελένια μπαστουνάκια αλλά επιστρέφοντας βλέπει ότι τα πέντε μπισκότα έγιναν τέσσερα και λίγο μετά ότι και τα μπαστουνάκια μειώθηκαν κατά ένα. Λίγο μετά, ο Τικ ξαπλώνει αδιάθετος. Ναι, ο Τικ τα έφαγε όλα αλλά η Τέλα θα φερθεί με εξαιρετική ευγένεια που πάντα είναι το καλύτερο γιατρικό.

Μια ακόμα ιστορία του γνωστού διδύμου Τικ και Τέλα του βραβευμένου εικονογράφου και δημιουργού picture book Άξελ Σέφλερ. Μια ιστορία (εν)συναίσθησης, ευγένειας, ειλικρίνειας, καλοσύνης, μια ιστορία ζαβολιάς και παραδοχής όπου το πνεύμα των Χριστουγέννων θα βρει το δρόμο να επισκεφτεί τους δύο ήρωες με ξεχωριστό τρόπο.

Η σειρά Τικ και Τέλα προσφέρει πολλά, απλά ερεθίσματα στα παιδιά 0-3 ετών. Εν προκειμένω τα παιδιά θα μετρήσουν, θα μυηθούν στην μίνιμουμ αφαίρεση αλλά και στο “τίποτα” (μηδέν), θα δουν ότι ο δρόμος της ευγένειας και της κατανόησης είναι ο μόνος για να ξαναφέρουμε τον μικρό ζαβολιάρη κοντά μας, ότι ο θυμός, τα μούτρα, η γκρίνια και τα λόγια που πληγώνουν απουσιάζουν καθώς δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Εκδόσεις Ίκαρος. Από τις καλύτερες σειρές που κυκλοφορούν για μικρά παιδιά. Κατάλληλη για παιδιά από μερικών…μηνών!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Τικ και Τέλα, Το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Συγγραφέας: Άξελ Σέφλερ
Εικονογράφηση: Άξελ Σέφλερ
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις: Ίκαρος, Οκτώβριος 2018
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 22 Χ 22
ISBN: 978-960-572-230-2