Τι γνώμη έχουν τα παιδιά για την αγάπη;

0
616

Όταν μπήκα στην τάξη, όλα τα παιδιά μου είπαν ”Χρόνια πολλά, κυρία”! Ξαφνιάστηκα μπορώ να πω… μια και ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό. Όταν τα ρώτησα γιατί μου ευχήθηκαν  μου είπαν με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση: ”Καλά κυρία, δεν ξέρετε; Γιορτάζουν οι παντρεμένοι! Κι εσείς αφού έχετε παιδιά είστε παντρεμένη!”

Αυτή ήταν η αρχή της συζήτησής μας για το…

Αν μόνο… όσοι είναι παντρεμένοι έχουν παιδιά;

Αν μόνο… οι παντρεμένοι αγαπιούνται;

Αν μόνο … όσοι είναι ερωτευμένοι παντρεύονται;

…. ΓΙΑΤΙ παντρεύονται οι άνθρωποι άραγε;

Η απάντησή τους στα παραπάνω ερωτήματα ήταν καταφατική. Ναι σε όλα! Και επιπλέον οι άνθρωποι παντρεύονται για … να κάνουν παιδιά, φυσικά!

Αυτή ήταν η εικόνα που είχαν τα παιδιά για τον κόσμο των μεγάλων… Αρκετά στερεοτυπική; Ή μήπως παραμυθένια; Τι λέτε;

565482_211305655678602_1040398501_n1

Η συζήτηση κράτησε αρκετά και κατά τη διάρκειά της θυμήθηκα πως μέσα στην κάμερά μου υπήρχε μια φωτογραφία με μια καρδιά σιντριβάνι! Τους την έδειξα και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος! Την είδαν ένας, ένας με μεγάλη λαχτάρα. Την αναλύσαμε, Τι ακριβώς είναι, που βρίσκεται, ποιος την έφτιαξε, τι συμβολίζει…

Είναι η καρδιά της ζωγράφου και γλύπτριας Niki de Saint Phalle. Ένα έργο τέχνης στην πλατεία του Igor Stravinsky, στο Beaubourg στο Παρίσι.

Στέκει ανάμεσα σε άλλα και πετάει νερό μαζί με τ’ άλλα, καθώς στροβιλίζονται γύρω από τον εαυτό τους! Ένα τεράστιο σιντριβάνι γεμάτο συμβολισμούς που σε μεταφέρει σε άλλους κόσμους μέσα από τα χρώματα, την κίνηση, τον ήχο…

Δείτε το βίντεο: La fontaine Stravinsky, ou fontaine des Automates