More
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_1068
    patakis_oti thelw tha kanw banner_1068x150
    patakis_To_vivlio_twn_fovwn_banner_405
    patakis_oti thelw tha kanw banner_405x150
    ΑρχικήΧΛ-20198-11 ετώνΤο ατρόμητο χαμόγελο, του Νικόλα Ρώσση

    Το ατρόμητο χαμόγελο, του Νικόλα Ρώσση

    Καλοκαίρι. Ο κήπος γεμάτος μυρωδιές και απουσίες. Ένα αγόρι μονομαχεί με το ξύλινο σπαθί με το φωτόσπαθο του ρομπότ του. Μα μόνο αυτό είναι εκεί. Οι γονείς του σε δουλειές, οι φίλοι του διακοπές, ο σκύλος του σε κάποια μυστική αποστολή και το τέρας της ντουλάπας ξεχασμένο κάπου στο χειμώνα. Ακουμπά το πρόσωπό του στον φράχτη, κοιτάζει το δρόμο, όλα είναι τόσο βαρετά. Και τότε όλα αρχίζουν! Μια πομπή με ανθρώπους πάνω σε τρομπέφαντες πλησιάζουν το αγόρι. “…είμαι ιππότης… Ο πιο γενναίος ιππότης του κόσμου” συστήνεται στο βασιλιά της πομπής το αγόρι. Κι εκείνος του αναθέτει αμέσως τη μεγάλη αποστολή: να νικήσει τον δράκο που τρομοκρατεί το παλάτι του.

    Και το αγόρι αποχαιρετά τους φίλους του και τραβά για τη σωτηρία των συμπολιτών του από τον δράκο που απειλεί το βασίλειο. Μόνο που αυτοί δε θέλουν να σωθούν. Και τότε το πράγμα περιπλέκεται απίστευτα…

    Ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα τα τελευταία χρόνια. Προφανώς δήλωση κενή περιεχομένου αν μείνει ατεκμηρίωτη. Με άφθονο και αυθεντικό χιούμορ (απίστευτα ευχάριστη και διασκεδαστική η ανάγνωσή του από μικρούς και μεγάλους), με οξυδερκείς διαλόγους, συχνά αποφθεγματικούς, με βαθιές φιλοσοφικές ρίζες καθώς κινείται σε τουλάχιστον δύο επίπεδα ανάγνωσης, με σπιρτόζικη, πνευματώδη γραφή, ρυθμό εκρηκτικό και μια ευφάνταστη παρέα ηρώων με προεξέχοντα το αγόρι, ο καταξιωμένος στην Αμερική και απανταχού στην αγγλική γλώσσα συγγραφέας φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας Νικόλας Ρώσσης ξεκινά τη νέα σειρά «Μυστήρια Χαµόγελα» με τρόπο παραπάνω από εντυπωσιακό.

    Το βιβλίο ξεχωρίζει από τις πρώτες κιόλας αράδες του, αποθεώνει την φαντασία των παιδιών, την ανάγκη τους για περιπέτεια και την γέννηση από την βαρεμάρα και την καλοκαιρινή ραστώνη αφετηριών που προχωρούν την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους βήματα μπροστά. Συναισθήματα, φιλίες, σχέσεις και συσχετισμοί, σωτήρες και σωτηρίες, αυτάρκεια και εξαρτήσεις, όλα σε έναν γοητευτικό ανεμοστρόβιλο. Μαζί με τα εκπληκτικά γκριζόμαυρα σκίτσα του Δημήτρη Φουσέκη που ζωντανεύουν σουρεαλιστικά και κομίστικα την ατμόσφαιρα της ιστορίας, το Ατρόμητο Χαμόγελο είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2018 που ελπίζουμε να γνωρίσετε.

    Προτείνεται με βεβαιότητα. Εκδόσεις Πατάκη.

    ΥΓ: “Φοβόμαστε μόνο ό,τι δεν καταλαβαίνουμε”

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το ατρόμητο χαμόγελο
    Διάβασε: απόσπασμα
    Συγγραφέας: Νικόλας Ρώσσης
    Εικονογράφηση: Δημήτρης Φουσέκης
    Σειρά: Μυστήρια Χαμόγελα, Βιβλίο 1
    Εκδόσεις: Πατάκη, Σεπτεμβριος 2018
    Διόρθωση: Αντωνία Κιλεσσοπούλου
    Σελιδοποίηση: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-7544-2
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular