Το ελαφοκάραβο, της Ντάσκα Σλέιτερ

0
1463

Τη μέρα που έφτασε το ελαφοκάραβο, ο Μάρκο συλλογιζόταν τον απέραντο κόσμο. Ο Μάρκο ήταν μια αλεπού με ανήσυχο πνεύμα και πολλές απορίες για τη φύση και τη ζωή. Τις ανησυχίες του διόλου δεν συμμερίζονταν οι υπόλοιπες αλεπούδες και φυσικά δεν είχαν απαντήσεις για τα παράξενα ερωτήματά του.

Έτσι ο Μάρκο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόσκληση της καπετάνισσας Σίλβια και να επιβιβαστεί στο παράξενο καράβι που είχε στο λιμάνι. Το πλήρωμα, εκτός από τα ελάφια που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν καθόλου καλοί ναυτικοί, αποτελείται από ένα σμήνος θαρραλέα περιστέρια. Όλοι μαζί σαλπάρουν σε ένα ταξίδι αναζήτησης ελπίζοντας να βρουν ένα υπέροχο νησί με νόστιμο φαγητό και να ζήσουν μοναδικές περιπέτειες. Ο Μάρκο ελπίζει μάλιστα, να βρει αλεπούδες που να γνωρίζουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του.

Το ταξίδι αποδείχτηκε δυσκολότερο από ότι περίμεναν. Τα περιστέρια δεν είχαν συνηθίσει τη σκληρή δουλειά των ναυτικών και τα ελάφια έτρεμαν από το φόβο τους μήπως συναντήσουν πειρατές. Ο Μάρκο καταφέρνει να εμψυχώσει την ομάδα κι όλοι μαζί θα ζήσουν αξέχαστες περιπέτειες. Όταν τελικά φτάνουν στο νησί που αναζητούν όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Όμως ο Μάρκο δεν έχει βρει ακόμα απαντήσεις στις ερωτήσεις του…

Το Ελαφοκάραβο της βραβευμενης δημοσιογράφου και συγγραφέως Ντάσκα Σλέιτερ (Dashka Slater) είναι ένα υπέροχο βιβλίο, τρυφερό και ταξιδιάρικο! Σκέψεις και συναισθήματα φορτώνονται σαν αποσκευές σε ένα καράβι αλλιώτικο με πλήρωμα που αναζητά την περιπέτεια. Κι  όταν έρχεται ο φόβος, η κούραση κι η απογοήτευση έχουν ο ένας τον άλλο για παρηγοριά κι εμψύχωση. Μια αλληγορική ιστορία για το ταξίδι της ζωής, τις εσωτερικές αναζητήσεις και τις σχέσεις που αξίζει να διαβάσει κανείς!

​Η εικονογράφηση είναι πραγματικό έργο τέχνης! Υπέροχα σκίτσα και θαυμάσιες εικόνες της φύσης αποτυπώνονται σε παστέλ αποχρώσεις δημιουργώντας ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Η απόδοση της σκιάς της αλεπούς που μαζί με το ελάφι ατενίζουν το πέλαγος μας δημιούργησε συνειρμούς σε σχέση με τον Μικρό Πρίγκιπα του Ε. Σ. Εξυπερί. Τα εσώφυλλα προσφέρονται για παιχνίδι, δημιουργία ιστοριών και ταξίδια του νου καθώς είναι ολόκληροι χάρτες. Το τελευταίο δισέλιδο άλλωστε, είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στον αναγνώστη να σκαρώσει τη συνέχεια της ιστορίας στο Ακρωτήρι Φάλαινα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Το ελαφοκάραβο
Τίτλος πρωτοτύπου: The antlered ship
Συγγραφέας: Ντάσκα Σλέιτερ
Εικονογράφηση: Τέρι & Έρικ Φαν
Απόδοση: Μάρω Ταυρή
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2017
Σελίδες: 48
Μέγεθος: 28 Χ 20,5
ISBN: 978-618-03-1169-3