Το μικρό άσπρο ψαράκι κάνει πάρτι! του Γκίντο βαν Xενέχτεν

0
272

Το μικρό άσπρο ψαράκι έχει γενέθλια! Γίνεται 2 χρονών και οι φίλοι του έρχονται στο πάρτι του. Ποιοι; Ο μεγάλος κι ο μικρός αχινός, το παχουλό και το αδύνατο χταπόδι, η ίσια και η καμπυλωτή γαρίδα και πολλοί άλλοι, όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά όλοι φίλοι του μικρού μας φίλου. Και όλοι μαζί θα του φωνάξουν “χρόνια πολλά”!

Καθαρές, ευκρινείς, μεγάλες μορφές, έντονα χρώματα πάνω στο μαύρο φόντο της σκοτεινής θάλασσας, μικρό, εύκολο, εύληπτο κείμενο, σε αυτό το βιβλίο αντιθετικών εννοιών (consept book) που επικοινωνεί σε παιδιά 0-2,5 ετών βασικά αντιθετικά ζεύγη εννοιών μέσα από μια απλή, χαριτωμένη ιστορία!

Η χρήση απλών, δίχως λεπτομέρειες και εικαστικές παρεκτροπές, σχεδίων σε βιβλία γνώσεων/picture books που απευθύνονται σε παιδιά μέχρι 30 περίπου μηνών, σηκώνει αρκετή κουβέντα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η απλότητα, η καθαρότητα και η προσήνεια των μορφών στα βιβλία αυτά βοηθά τα παιδιά να αντιληφθούν καλύτερα εικόνες και χαρακτήρες, άλλοι ότι δημιουργεί στα παιδιά μια σύγχυση με την πραγματικότητα. Στη διαμάχη αυτή δεν είναι ανάγκη να πάρουμε όλοι θέση. Το μικρό ψαράκι κάνει πάρτι είναι ένα έντιμο βιβλίο που επιτελεί τον βασικό στόχο του: σε ένα πάρτι γενεθλίων μαθαίνουμε τα αντίθετα.

Μην ξεχάσετε να βάζετε δικά σας λόγια και διαλόγους πλουτίζοντας και αλλάζοντας την εξέλιξη της ιστορίας.

Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Το μικρό άσπρο ψαράκι κάνει πάρτι!
Τίτλος: Klein Wit Visje Wordt Groot
Συγγραφέας: Guido van Gebechten
Εικονογράφηση: Tim Hopgood
Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο, Δεκέμβριος 2018
Απόδοση: Αντώνης Λαμπρινός
Υπεύθυνη έκδοσης: Ασπασία Μπουλαμάτση
Επιμέλεια: Αμαλία Ζουμπουλάκη
Σελιδοποίηση: Σοφία Ζώρα
Σελίδες: 24
Μέγεθος: 25 Χ 26
ISBN: 978-618-83091-6-6