Το μικρό βιβλίο της φύσης, του Τζερόνιμο Στίλτον

0
1132

Τίτλος: Το μικρό βιβλίο της διατροφής
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Εικονογράφηση: Μαρία ντε Φιλίπο
Εξώφυλλο: Λορέντσο Κιαβίνι
Μετάφραση: Βίκη Λιανού
Εκδόσεις: Κέδρος
(περιέχει επιτραπέζιο παιχνίδι)
Σελίδες: 48
ISBN: 978-960-04-4511-4

Αγόρασέ το

vivliofisis_coverΟ Τζερόνιμο Στίλτον, ο διάσημος διευθυντής της Ηχούς των Τρωκτικών ένιωσε μια πελώρια επιθυμία να αναπνεύσει λίγο δροσερό αέρα. Άνοιξε το παράθυρο του γραφείου του και αυτό ήταν! Αυτό ήταν; Μμμ…όχι ακριβώς.

Μα τα χίλια κεφαλοτύρια βήχας τον έπιασε αμέσως. Καυσαέρια και δυσωδία, μόλυνση, θόρυβος τρομερός από τα αυτοκίνητα που κορνάριζαν (θα μοιάζει πολύ με την Ελλάδα η Ποντικούπολη). Ευτυχώς που η γιαγιά Ρόζα είχε ένα αγρόκτημα κοντά στη λίμνη Μασκαρπόνε κι έγινε το τέλειο άλλοθι για μια εκδρομή στη φύση.

Η παραμονή του Τζερόνιμο στο αγρόκτημα της γιαγιάς του θα τον κάνει να εντρυφήσει (κι εμείς μαζί του) σε όλες τις διαστάσεις της οικολογίας και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Στην αρχή βέβαια θα κάνει άλλες… “παλιοδουλειές”: θα μαζέψει ντομάτες, θα ξυστρίσει το άλογο, θα φορτώσει άχυρα, θα σκαλίσει τον κήπο, θα αρμέξει την αγελάδα, θα μαζέψει αβγά. Αλλά όχι, δεν εξαντλείται εκεί η οικολογία του Τζερόνιμο.

Ο σεβασμός στη φύση και η οικολογική στάση ζωής θα παρελάσουν μέσα από όλες σχεδόν τις πτυχές τους: περιορισμός της καταναλωτικής μανίας, βλαβερά προϊόντα, βιοδιασπώμενες συσκευασίες, εξοικονόμηση ενέργειας, ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι, τροφική αλυσίδα, φωτοσύνθεση και υσική ισορροπία της γης, το νερό και η ύψιστη σημασία του (τρόποι εξοικόμησής του), η σημασία του αέρα για τη ζωή και η ανακύκλωση σε πλήρη μάλιστα ανάλυση.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οι 7 χρυσοί κανόνες ενός οικολόγου (δεν σας τους λέω), οι βασικές έννοιες της οικολογίας κι ένα τετράπτυχο επιτραπέζιο παιχνίδι μνήμης με όλες τις έννοιες της οικολογίας και της φύσης οπτικοποιημένες. Παρεμβάλλονται παιχνίδια, τεστ παρατηρητικότητας αλλά και…κατασκευή χαρταετού για πετυχημένες πτήσεις!

Η ιστορία του Τζερόνιμο Στίλοτν στο Μικρό Βιβλίο της Φύσης σας παρέχει όλα όσα θα χρειαστείτε για μια πλήρη ξενάγηση των παιδιών στην οικολογία και την αγάπη για το περιβάλλον ως υπεύθυνη στάση ζωής. Όπως σε όλα τα βιβλία του, δε θα μπορούσαν ασφαλώς κι εδώ να λείπουν το χαρακτηριστικό του χιούμορ και ο έξοχος τρόπος με τον οποίο περνάει στο θέμα που θέλει να θίξει. Η γνωστή ευφάνταστη εικονογράφηση με τα γράμματα και τις λέξεις να χώνονται παντού σα ζουζούνια εξοχής παρούσα ασφαλώς και εδώ. Αυτή η ενεργή συμμετοχή των λέξεων στο διάβασμα αλλά και στο τράβηγμα των ματιών πάνω τους μου αρέσει πολύ και θαρρώ γοητεύει.

Το Μικρό Βιβλίο της Φύσης δεν είναι αμιγώς εγκυκλοπαιδικό ή παραμυθένιο. Όμως είναι ενημερωμένο με τα τελευταία δεδομένα από το χώρο της οικολογίας και με ξεναγό τον διάσημο Τζερόνιμο Στίλτον θα τραβήξει παραμυθότροπα τα παιδιά στην -ελπίζουμε όχι χαμένη- υπόθεση της φύσης και της προστασίας της.

Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.
Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού» ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 85 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα. Σε βολικό σχήμα για να τρυπώνει παντού και τιμή περίπου στα 7,5 ευρώ. 

Επισκεφθείτε τη σελίδα του

ΥΓ: Στίλτον είναι η ονομασία ενός φημισμένου αγγλικού τυριού.

Τζερόνιμο Στίλτον

Όλα ξεκίνησαν από τις εκδόσεις Πιέμε του Μιλάνου το 2004. Ένας ποντικός και μια κυρία μπήκαν μέσα στα γραφεία του εκδότη και παρέδωσαν έναν φάκελο που περιείχε το πρώτο βιβλίο του Τζερόνιμο. 

-Και πώς λέγεστε;, τον ρώτησε ο εκδότης
-Στίλτον. Τζερόνιμο Στίλτον, απάντησε αυτός.

Από τότε, τα 180 βιβλία του μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πωληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα 35 από αυτά τα βιβλία κυκλοφορούν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια από τις εκδόσεις Κέδρος. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έχει λάβει και το βραβείο Πούλιτζερ για το βραβείο του «Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού».

Πίσω από τον διάσημο πια ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, βρίσκεται η Ιταλίδα συγγραφέας Ελιζαμπέτα Ντάμι που εδώ και 10 χρόνια τροφοδοτεί τις ιστορίες και τις περιπέτειές του. Γνωρίστε τον Τζερόνιμο Στίλτον και τις πολλές περιπέτειές του. Θα γίνει αγαπημένος σας πολύ γρήγορα.

Από το 2012 ο Τζερόνιμο κυκλοφορεί και σε παιχνίδι για το Playstation.

Ο περίφημος και ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας Τζερόνιμο Στίλτον ζει στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλοσοφία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!
Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.
Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.
Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.
Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στην θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του.

Δείτε το βίντεο του Τζερόνιμο

Επισκεφθείτε τη σελίδα του

Τζερόνιμο Στίλτον-SOS Ένας ποντικός στο διάστημα!

ΥΓ: Στίλτον είναι η ονομασία ενός φημισμένου αγγλικού τυριού.