Το μυστήριο του μαύρου παπύρου, του Τζερόνιμο Στίλτον

0
877

Ο παππούς του Τζερόνιμο, Τορκουάτο Ταπανωκάτο ξυπνάει άρον άρον τον εγγονό του καθώς διαπιστώνει μετά λύπης του ότι στην εφημερίδα τους δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο, ούτε μία φωτογραφία για τον Μαύρο Πάπυρο. “Πήγαινε αμέσως στο Αιγυπτιακό Μουσείο της Ποντικούπολης και γράψε ένα αποκλειστικό άρθρο για τον Μαύρο Πάπυρο, κτάλαβες;”, του λέει επιτακτικά ο παππούς. Και ο Τζερόνιμο ετοιμάστηκε βιαστικός για το Μουσείο.

Ο μαύρος πάπυρος είναι ο διασημότερος του κόσμου, όλοι μιλούν για αυτόν, η ουρά έξω από το μουσείο φτάνει στο υπερπέραν και μόνο ο Τζερόνιμο μοιάζει να αγνοεί αυτόν τον σπουδαίο πάπυρο.

Τι θα συμβεί όμως όταν ο φημισμένος Μαύρος Πάπυρος εξαφανίζεται και το μυστικό της αιώνιας νεότητας που περιέχει κινδυνεύει να χαθεί; Πώς θα προσπαθήσει ο Τζερόνιμο να βοηθήσει τον διευθυντή του μουσείου, τον καθηγητή Ιερογλυφίδη, να τον ξαναβρεί; Τι ρόλο παίζει ο μυστικος πράκτορας Μηδέν Μηδέν Ψιθ, ξάδερφος του Μηδέν Μηδέν Κάπα που υποψιάζεται τους πάντες και πάντα, ακόμα και τα γυαλιά του Τζερόνιμο; Ποιο είναι τελικά το μυστικό της αιώνιας νεότητας και ποιος θα καταφέρει να το αποκρυπτογραφήσει;

Κλασικός, καλογραμένος, συναρπαστικός Τζερόνιμο και πάλι σε μια περιπέτεια εξερεύνησης του φημισμένου αιγυπτιακού πολιτισμού αλλά και του μυστικού νεότητας. Ανατροπές, αγωνίες, πλοκή, χιούμορ, όλα τα στοιχεία του διάσημου ποντικού παρόντα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Το μυστήριο του μαύρου παπύρου
Τίτλος πρωτοτύπου: Il mistero del Papiro Nero
Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
Εικονογράφηση: Εικονογράφος: Alessandro Muscillo (σχεδιασμός), Riccardo Sisti (σινική μελάνη), Daria Cerchi (χρωματισμός) Εξώφυλλο: Francesco Castelli (σχεδιασμός), Christian Aliprandi (χρωματισμός) Ιδέα: Elisabetta Dami
Μετάφραση Γιώργος Κασαπίδης
Εκδόσεις: Κέδρος 2017
Επιμέλεια: Αναστασία Παπασταθοπούλου
Σελίδες: 128
Μέγεθος: 14 Χ 18,5
ISBN: 978-960-04-4858-0