Το νησί της φαντασίας, του Παντελή Κυραμαργιού και της Σταυρούλας Παγώνα

0
737

“Είμαι εγώ ένα πειρατής και γενναίος ποιητής με ένα ποίημα την ημέρα πλέω κόντρα στον αέρα…”. Εμβληματική φωνή ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Αυτός ερμηνεύει το ομότιτλο “Νησί της Φαντασίας”. Αυτός ανοίγει όμορφα και πειρατικά τον χορό των 12 νέων τραγουδιών του Παντελή Κυραμαργιού και της Σταυρούλας Παγώνα που υπογράφει τους στίχους.

Στο Νησί της Φαντασίας συμβαίνουν άλλες 11 αυτοτελείς μουσικές ιστορίες, όπου πρωταγωνιστούν η στρουμπουλή, αφράτη, τεμπέλα μπάλα Μπούλα που βαριέται και χτυπιέται (Ελένη Τσαλιγοπούλου), ένα ολόκληρο μπάλου ρυθμού Ψειροχωριό με ψείρες που κουρεύονται στην χρυσή χτένα (Ναταλία Λαμπαδάκη), ένας σκαντζόχοιρος που ερωτεύεται στον βυθό μια “αγκαθωτή μπάλα” και “μην το πείτε κανενός πώς ήταν ένας…” δεν το λέω (Παντελής Κυραμαργιός), μια μαϊμού που μουγκρίζει, ένας γάιδαρος που κακαρίζει, μια κατσίκα που νιαουρίζει και άλλα ζωο-παράδοξα (Μάρκος Κουμάρης), μια θάλασσα γεμάτη με νότες (Βιολέτα Ίκαρη), η Νόνη το περήφανο παγώνι που θέλει κάνει σκι στο χιόνι μα την εμποδίζει η ουρά της (Αγγελική Τουμπανάκη), ένα παιδί που αναρωτιέται τι θα γίνει όταν μεγαλώσει (Χρήστος Μάστορας), η κουτσομπόλα Χελωνίτσα Κατινίτσα που όλα τα ακούει κι όλα τα διαδίδει (Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης), ο κύριος Ξερόλας που ασφαλώς τα ξέρει όλα (Αργύρης Μπακιρτζής), μια Ψιχουλιά που κάνει τα μυρμήγκια να το γλεντάνε (Μαρία Παπαγεωργίου) και ένας μαγικός υποθετικός επίλογος για μια πιο όμορφη Γη.

Οι παιχνιδιάρικοι, ισορροπημένοι στίχοι της Σταυρούλας Παγώνα που δημιουργούν δώδεκα σουρεαλιστικές, λυρικές και χιουμοριστικές ιστορίες, συναντούν τις όμορφες μουσικές του Παντελή Κυραμαργιού δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος ότι όσοι ζουν ή ασχολούνται με παιδιά θα βρουν ενδιαφέροντες κόσμους σε αρκετά από τα τραγούδια, πεδίο δραματοποίησης και θεατρικής επέκτασης και κυρίως χορό, τραγούδι και παιχνίδι. Προσωπικά “κόλλησα” με Το Νησί της Φαντασίας και ξεχώρισα τον Υποβρύχιο έρωτα με τον συνθέτη, την κυρία Χελωνίτσα και τον κύριο Ξερόλα.

Από την Panik Records

Παραγωγή: Panik Records
Διεύθυνση παραγωγής: Βάιος Πράπας
Ενορχήστρωση: Βάιος Πράπας
Μίξη mastering: Κυριάκος Κυριάκου – Sounds from the ground.

Παίζουν οι μουσικοί:
Βάιος Πράπας: Ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, μπάσο, λαούτο, ούτι, γιουκαλίλι, programming
Παντελής Κυραμαργιός: Ακουστική κιθάρα, γιουκαλίλι, πλήκτρα
Θανάσης Μάντζαρης: Πλήκτρα, πιάνο, Hammond organ
Νίκος Σταδιάτης: Ακορντεόν
Γιώργος Ταμιωλάκης: Τσέλο
Αλέξανδρος Ζουγανέλης: Φλάουτο
Δρόσος Σκυλλάς: Κρουστά
Βασίλης Παναγιωτόπουλος: Τρομπόνι
Δημήτρης Καζάνης: Βιολί

Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός
Στίχοι: Σταυρούλα Παγώνα

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιάννης Κότσιρας, Παντελής Κυραμαργιός, Μάρκος Κουμάρης (Locomondo), Βιολέτα Ίκαρη, Ναταλία Λαμπαδάκη, Χρήστος Μάστορας, Αργύρης Μπακιρτζής, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, Μαρία Παπαγεωργίου, Αγγελική Τουμπανάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και η παιδική- εφηβική χορωδία του Ωδείου Νικόπολις.

1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ – ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
2. ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ – Η ΤΕΜΠΕΛΑ ΜΠΑΛΑ ΜΠΟΥΛΑ
3. ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΚΗ – ΤΟ ΨΕΙΡΟΧΩΡΙΟ
4. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΑΜΑΡΓΙΟΣ – ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
5. ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΥΜΑΡΗΣ – ΠΑΡΑΛΟΓΟ
6. ΒΙΟΛΕΤΑ ΙΚΑΡΗ – ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
7. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ – Η ΝΟΝΗ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΠΑΓΩΝΙ
8. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ – ΙΣΩΣ ΓΙΝΩ
9. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ – Η ΚΥΡΙΑ ΧΕΛΩΝΙΤΣΑ
10. ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ – Ο ΚΥΡΙΟΣ ΞΕΡΟΛΑΣ
11. ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – Η ΨΙΧΟΥΛΙΑ
12. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΑΝ