Το παιδί, της Φιόνα Μπάρτον

0
685

Τρεις άγνωστες γυναίκες μεταξύ τους διαβάζουν το λιτό άρθρο της Evening Standard με τίτλο “Βρέθηκε πτώμα βρέφους” που αναφέρεται στην ανακάλυψη ενός σκελετού βρέφους στο εργοτάξιο του Γούλιτς στο Ανατολικό Λονδίνο. Η αστυνομία ξεκινά να ερευνά μια ομολογουμένως δύσκολη υπόθεση. Οι τρεις γυναίκες αναστατώνονται.

Η πρώτη, η Έμα, χάνει την αναπνοή της βλέποντας την είδηση, ο κόσμος της κλονίζεται. Η δεύτερη, η Κέιτ, δημοσιογράφος σε εφημερίδα, σε ένα Λονδίνο που μονοπωλείται από τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, νιώθει ότι αυτή η ιστορία κινητοποιεί τα βαθύτερα ένστικτα της, όχι μόνο δημοσιογραφικά και αποφασίζει να την ψάξει. Η τρίτη γυναίκα, η Άντζελα, διαβάζει την ίδια μέρα, 20 Μαρτίου, το άρθρο και στο νου της ζωντανεύει με φρικτό τρόπο το δικό της μαρτύριο, η απώλεια του δικού της βρέφους. Η φρικιαστική στιγμή της ξαναζεί. Οι ζωές αυτών των τριών γυναικών ορίζονται από την αρχή. Και εκείνος ο σκελετός του θαμμένου βρέφους κρύβει πολλές απαντήσεις.

Η συγγραφέας του best seller “Η χήρα”, Φιόνα Μπάρτον, γράφει ένα αρκετά δουλεμένο στην πλοκή μυθιστόρημα, με ενδιαφέρουσα αφηγηματική δομή, κάπως άνευρο κατά διαστήματα κατά το πρώτο μισό. Οι χαρακτήρες αναπτύσσονται σχετικά ικανοποιητικά και το φινάλε ξεπερνά τις μίνιμουμ απαιτήσεις αγωνίας και ανατροπής, καθώς συμπλέκει τις ζωές των γυναικών με τρόπο εξαιρετικό.
Δεν θα το χαρακτήριζα καθηλωτικό. Ωστόσο, έχει αρκετά στοιχεία που σε κρατούν ικανοποιημένο καθώς κλείνεις την τελευταία σελίδα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Το παιδί
Τίτλος πρωτοτύπου: The Child
Συγγραφέας: Φιόνα Μπάρτον
Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
Επιμέλεια: Έλενα Γιαννούλα
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, 2018
Διόρθωση: Γιάννης Καλιφατίδης
Σελίδες: 480
Μέγεθος: 14 Χ 20,5
ISBN: 978-960-461-835-4