Το παιδικό βιβλίο γνώσεων, των Γ.Σ. Παπαδάτου και Γ. Παπαδόπουλου

0
903

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του “παιδικού βιβλίου γνώσεων” στην οποία περιλαμβάνονται δώδεκα μελέτες ανθρώπων που κουβαλούν το βιβλίο, έτσι ή αλλιώς, στους ώμους τους, είναι ο ομώνυμος τόμος που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος σε επιμέλεια των καθηγητών πανεπιστημίου Γιάννη Σ. Παπαδάτου και Γιάννη Παπαδόπουλου.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη διαβάζουμε από το retelling, το remaking και τα concept books από τη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου και την καθηγήτρια πανεπιστημίου Αγγελική Γιαννικοπούλου, μέχρι τα βιβλία γνώσεων για δρόμους και διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων από την καθηγήτρια Μένη Κανατσούλη και την κριτικό Μαρίζα Ντεκάστρο.

Στη δεύτερη ενότητα  υπάρχουν δύο θεωρητικές προσεγγίσεις από την καθηγήτρια Αναστασία Οικονομίδου για τους εννοούμενους αναγνώστες των βιβλίων γνώσεων και τον επίκουρο καθηγητή Δημήτρη Πολίτη για τα μη λογοτεχνικά βιβλία που διαβάζουν μη ενήλικοι αναγνώστες.

Στην τελευταία ενότητα υπάρχουν δύο διδακτικές προσεγγίση από την σχολική σύμβουλο Πόπη Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη για την κατανόηση των πληροφοριακών κειμένων και την συγγραφέα/νηπιαγωγό Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου για το βιβλίο γνώσεων ως διδακτικό εγχειρίδιο.

Για φοιτητές/-τριες, εκπαιδευτικούς, μελετητές και θεωρητικούς του βιβλίου που ενδιαφέρονται να ανιχνεύσουν σε βάθος το βιβλίο γνώσεων έτσι όπως κινήθηκε στην Ελλάδα για αιώνες και έτσι όπως καλπάζει τα τελευταία χρόνια με αρκετές πολύ προσεγμένες εκδόσεις που έχουν διαφύγει του στείρου διδακτισμού και της παροχής σχολειοποιημένης γνώσης.

Πραγματική γνώση σε ένα θεωρητικό βιβλίο για βιβλία γνώσης. Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Το παιδικό βιβλίο γνώσεων
Σειρά: Πανεπιστημιακά, εκπαιδευτικά βιβλία
Επιμέλεια: Γιάννης Σ. Παπαδάτος, Γιάννης Παπαδόπουλος
Εικόνα εξωφύλλου: Φωτεινή Στεφανίδη
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2017
Διόρθωση: Χρύσα Φραγκιαδάκη
Ηλικίες: 18+
Σελίδες: 200
Μέγεθος: 14,5 Χ 20,5
ISBN: 978-960-569-737-2