Σινεμά: Το σπίτι με το ρολόι στον τοίχο, του Ιλάι Ροθ

0
500

Ο ορφανός Λούις μετακομίζει στο Μίσιγκαν για να ζήσει στο σπίτι του θείου του. Εκεί ανακαλύπτει ότι ο θείος του και η φίλη του είναι… μάγοι. Και το μεγάλο μυστικό καραδοκεί. Μια ταινία φαντασίας, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Μπέλερς. Από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες “Το σπίτι με το ρολόι στον τοίχο”.

Συμπαθητική ως συμπαθητικούλα χαριποτερική και Νάρνια ταινία, κυρίως για τους φαν του είδους μαγείας και φαντασίας γωνία, από τον Ιλάι Ροθ, με δυνατό δίδυμο πρωταγωνιστών τους Κέιτ Μπλάνσετ και Τζακ Μπλακ. Κάποιες φορές το παρακάνει με τα αλλοπρόσαλλα μαγικά, αλλά δε θα αφήσει ξεκρέμαστα τα 100 περίπου λεπτά που θα σας μαγεύει με τρικ και… τικ τακ! Δεν είναι ταινία “οπωσδήποτε”, αλλά τη βλέπεις πολύ ευχάριστα.

Η υπόθεση: Το 1955, ο Λούις Μπάρναβελτ, ένα ορφανό αγοράκι, μετακομίζει έξω από το Μίσιγκαν για να ζήσει στο τρελό σπίτι του θείου του, Τζόναθαν. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας, αφού τόσο ο θείος του όσο και η καλύτερή του φίλη, Φλόρενς, είναι μάγοι. Σύντομα, ο μικρός Λούις θα αντιληφθεί πως το σπίτι έχει ένα μεγάλο μυστικό, αφού στους τοίχους του κρύβεται κάπου ένα παντοδύναμο ρολόι που προσπαθεί να φέρει μια μαγική ευθυγράμμιση η οποία θα καταστρέψει τον κόσμο και τοποθετήθηκε εκεί από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του σπιτιού! Η κανονικότητα της παιδικής ηλικίας που ήθελε ο ορφανός Λούις πάει περίπατο! Μια ορδή φανταστικών πλασμάτων απειλεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Θα καταφέρουν να βρουν το ρολόι και να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά;

Μια οικογενειακή ταινία μαγείας, χιούμορ και φαντασίας, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζον Μπέλερς, με τον Τζακ Μπλακ και την Κέιτ Μπλάνσετ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το σπίτι με το ρολόι στον τοίχο/The House with a clock in its walls (2018, Η.Π.Α.)
Σκηνοθεσία:
Ιλάι Ράφαελ Ροθ
Σενάριο: Έρικ Κρίπκε
Πρωταγωνιστές: Κέιτ Μπλάνσετ, Τζακ Μπλακ, Όουεν Βακάρο, Κάιλ ΜακΛάχλαν, Ρενέ Ελίζ Γκόλντσμπερι, Σάνι Σούλζικ
Παραγωγή: Μπραντ Φίσερ, Τζέιμς Βάντερμπιλτ, Έρικ Κρίπκε
Μουσική: Νάθαν Μπαρ
Διάρκεια: 105′

Έξοδος στις αίθουσες: 20 Σεπτεμβρίου 2018

Στους κινηματογράφους από την Odeon και την Audio Visual.

Βαθμολογία IMDB: 6.2
Βαθμολογία ELNIPLEX: 6,8
Imdb