Το σχολικό καλεντάρι του 2016

0
878

Το 2016 ελπίζουμε να είναι καλύτερο από το 2015. Αλλά σε τι άραγε; Πολιτικά; Οικονομικά; Κοινωνικά; Ίσως αυτά τα πεδία να μην είναι τόσο εύκολο να γίνουν όπως τα θέλουμε. Οπότε ας ευχόμαστε να είμαστε πιο ψύχραιμοι, πιο σκεπτόμενοι, να αναζητούμε τη χαρά και τη δημιουργία και να αντέχουμε τη λύπη που σίγουρα θα έρθει. Γιατί ναι… Η λύπη είναι δεδομένη, θα έρθει θες δε θες. Η χαρά είναι το ζητούμενο, αυτό που πρέπει να κοπιάσεις για να φτιαχτεί. Ας κοπιάσουμε λοιπόν.

Το σχολικό καλεντάρι του 2016 έχει… καλά και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι η Πρωτομαγιά και τα Χριστούγεννα (για τους υπόλοιπους εργαζομένους) που πέφτουν Κυριακή. Τα καλά νέα είναι ότι οι δύο εθνικές αργίες πέφτουν Παρασκευή (καλά νέα για όλους).

Δε βαριέστε! Μέρες είναι όλες. Χρόνος που κυλά. Χάνουμε τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένοντας την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Κάπως έτσι μιζεριάζουμε τη μισή εβδομάδα περιμένοντας την άλλη μισή.

"Κάπου ανάμεσα Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να παράπεσε η αληθινή σου μέρα", γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης στη Μαρία Νεφέλη. Πέφτουν οι στιγμές σε εκείνες τις "μέτριες" μέρες περιμένοντας τις άλλες, τις καλές. Λες κι η ζωή χωράει μόνο σε ένα Σάββατο. Τα λέω για να τα ακούω, μη νομίζεις, φίλε αναγνώστη.

Καλή χρονιά σας, ο,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα.

Σχεδιασμένες φωτογραφίες σε οριζόντια διάταξη. Ανοίξτε τις φώτο για να δείτε το πραγματικό τους μέγεθος και εκτυπώστε τες. Και για οικονομική εκτύπωση (προτείνεται):