Το Τζάτζαλο, του Σον Φέρελ

0
1473

Ένα πρόβλημα έχει η Ρούθυ στο σχολείο: το Τζάτζαλο! Το προσωπικό της τερατάκι που είναι απότομο, άγαρμπο, αγενέστατο, αηδιαστικό και αρπακτικό! Τι είναι το Τζάτζαλο; Είναι εκείνο που όταν σε ρωτάει η δασκάλα κάτι, εκείνο σου πετάει κάτω τα μολύβια και ξεχνάς την ερώτηση. Και εκείνο που κάνει γκριμάτσες και κανείς δε θέλει να παίξει μαζί σου. Κι εκείνο που ορμάει και σκίζει τη ζωγραφιά κάποιου άλλου παιδιού και μην σας πω καμια σαρανταριά ακόμα καταστάσεις όπου το Τζάτζαλο θριαμβεύει.

Και πώς το νικάς το Τζάτζαλο; Δεν χρειάζεται ούτε να το νικήσεις, ούτε να παλέψεις μαζί του. Ίσως αρκεί κάποια φορά να το φανερώσεις. Θα το αναγνωρίσουν όλοι ή σχεδόν όλοι. Γιατί όλοι ή εντάξει, σχεδόν όλοι, έχουν ένα μικρό ή μεγάλο Τζάτζαλο να τους ταλαιπωρεί.

Γλυκιά, ευφάνταστη ιστορία για τον μικρό προσωπικό μας δαίμονα που μας κάνει σκανταλιάρηδες, συχνά ακόμα κι όταν δεν το θέλουμε οι ίδιοι, καθώς οι μικροί αυτοί δαίμονες έχουν δική τους βούληση και αντοχή στην μάχη μας να τους υποτάξουμε λίγο πιο χαμηλά από το εγώ μας.

Animation προσέγγιση στην εικονογράφηση του Τσαρλς Σαντόσο.

Συμπαθέστατο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Το Τζάτζαλο
Τίτλος πρωτοτύπου: The Snurtch
Συγγραφέας: Σον Φέρελ
Εικονογράφηση: Τσαρλς Σαντόσο
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Φεβρουάριος 2018
Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 24 Χ 24
ISBN: 978-960-569-798-3