Το top 3 της εβδομάδας στο νηπιαγωγείο

0
951

Τέλος 2ης εβδομάδας. Πείτε μου τι από τα παραπάνω κάνατε:

1) ξεφυσήσατε με μερική ανακούφιση
2) ξεφυσήσατε με πολλή αγανάκτηση
3) κρατήσατε την αναπνοή σας πολλές φορές, για διάφορους λόγους
4) τίποτε από τα παραπάνω
5) όλα μαζί τα παραπάνω .

Προσωπικά ανήκω στην 5η κατηγορία, στο όλα μαζί. Εβδομάδες προσαρμογής, κανόνων, συζητήσεων, μνημονίων συνεργασίας, υπογραφών και άλλα τέτοια διαδικαστικά, που είναι, μάλλον, απαραίτητα για να λειτουργήσει η ομάδα, η παρέα, η τάξη, η κοινωνία, το κράτος κλπ. Καλά βγάλτε το κράτος, αν και δεν θα έπρεπε και κρατήστε την τάξη .
Πόσες τεχνικές και θεωρίες για να κάνουμε το ΕΓΩ να αρχίσει να αλλάζει σε ΕΜΕΙΣ.
Και δεν εννοώ μόνο για τα παιδιά, εννοώ και τους συναδέλφους, καινούργιους γονείς επί 2, παππούδες και γιαγιάδες επί 4, λοιπούς συγγενείς, φορείς επί άγνωστο Χ.

Ας μην αναφέρω τον προγραμματισμό που πρέπει να γίνει, σε απόλυτη συνάφεια με τον κατακλυσμό από mail για 3000 παραστάσεις, θέατρα, εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον και έναν κριτικό θεάτρου και τέχνης για βοηθό, πριν επιλέξουμε και αποφασίσουμε.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πολλά ακόμη πράγματα που συνέβησαν αυτές τις πρώτες δύο εβδομάδες, αλλά επειδή, θεωρώ ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε χαρακτηριστικό τον … απλό και λιτό μας λόγο (ή όχι), θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς: «Τι ήταν το top 3 του άγχους σας, αλλά και τι σας έκανε χαρούμενους, αυτές τις πρώτες μέρες».

Εμένα, ας πούμε, το άγχος μου είναι:
1) να επαναλαμβάνω τα ίδια και να βαρεθώ,
2) τα όλο και περισσότερα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διαγνώσεις που θέλουν βοήθεια ειδικού παιδαγωγού, που δεν έχουμε και
3) οι όλο και δυσκολότερες σχέσεις με τους γονείς. 

Με έκανε χαρούμενη όμως:
1) οι καινούργιες φατσούλες που με κοιτούν
2) οι νέες προκλήσεις σε εκπαιδευτικά θέματα που θα αναλάβω να κάνω και
3) ότι για ακόμη μια χρονιά κάνω μια δουλειά που μ’ άρέσει.

Θα μπορούσε να μην είναι μόνο top 3, άλλα top 10, top 20 και άλλα τόσα top που μας απασχολούν.  Αλλά είπαμε, είμαστε λιτοί και απέριττοι στον λόγο μας. Εγώ σας έγραψα τις δικές μου σκέψεις.
Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές και είσαι συνάδελφος εκπαιδευτικός ή γονιός, πες κι εσύ αυτό που σκέφτεσαι, τι σε άγχωσε, τι σε έκανε χαρούμενο/η; Με ενδιαφέρει η σκέψη σου, εδώ στο elniplex μας ενδιαφέρει η ουσιαστική επικοινωνία άλλωστε. Φτιάξε το δικό σου top 3 και σχολίασε! Έλα λοιπόν, ΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ!