Το φτεράκι και το μικρό ξε-πέταγμα στον κοσμο, της Βάσιας Παρασκευοπούλου

0
832

Τίτλος: Το φτεράκι και το μικρό ξε-πέταγμα στον κοσμο
Συγγραφέας: Βάσια Παρασκευοπούλου
Εικονογράφηση: Πέρσα Ζαχαριά
Επιμέλεια εικόνας-στοιχειοθεσία: Παναγιώτης Ανδριανός
Εκδόσεις: Πατάκη, Μάρτιος 2017
Σελίδες: 72
Μέγεθος: 22 Χ 22,5
ISBN: 978-960-16-7213-7

Αγόρασέ το

Ένα φτερό μικρό, ένα φτεράκι ξεκινάει ένα τεράστιο ταξίδι όταν φύσηξε το αεράκι. Από ένα παγκάκι όπου καθόταν αρχίζει να σεργιανίζει σε ένα σωρό μέρη. Από την πλατεία όπου βρισκόταν το παγκάκι, μέχρι τα σπίτια και τις ταράτσες της συνοικίας. Πάνω από ζώα και ανθρώπους, πάνω από θάλασσες και πλοία, σε δάση, λιβάδια και βουνά, μέχρι το Λονδίνο, το Πεκίνο και τη Χονολουλού. Και το ταξίδι είναι μεγάλο.

Ιδιαιτέρως εκτενής ιστορία ενός φτερού που αφήνεται να ταξιδεύει στο άγνωστο και να ζει την περιπέτεια, να αφουγκράζεται τον κόσμο, να μετεωρίζεται δω κι εκεί, να ρουφά την ομορφιά γύρω του.

Εξαίρετη η εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά, απογειώνει πραγματικά το κείμενο με όλες τις αισθητικές επιλογές της σε χρώματα, γεωμετρίες, μορφές, αντιθέσεις, κίνηση και συγχρωτισμό με το κείμενο.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

***

Η Βάσια Παρασκευοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε θεάτρο και έκτοτε, με διάφορους πιθανούς κι απίθανους τρόπους, δουλεύει σ' αυτό. Έχει επίσης εργαστεί στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο, τα οποία και αγαπάει εξίσου. Τα τελευταία χρόνια γράφει παραμύθια, στίχους, θεατρικά έργα και μικρά πεζά. Κάποια από τα θεατρικά έργα της έχουν γίνει παιδικές παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα Μικροί ΠυροΤέχνες, σε σκηνοθεσία της ίδιας. Το φτεράκι και το μικρό του ξε-πέταγμα στον κόσμο από τις Εκδόσεις Πατάκη είναι το πρώτο της βιβλίο.

***

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Η Πέρσα Ζαχαριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στο μικρό Ναύπλιο και ζωγραφική στο μεγάλο Λονδίνο. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου ζει και δουλεύει ως ζωγράφος-εικονογράφος και διδάσκει ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά. Έχει κάνει την εικονογράφηση στο παραμύθι "Πολυξένη" της Στέλλας Μιχαηλίδου το οποίο βραβεύτηκε για το κείμενο και την εικονογράφησή του από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Τα βιβλία που έχει εικονογραφήσει
Μιχαηλίδου, Στέλλα, Πολυξένη, Εκδόσεις Παπαδόπουλος (2014)
Γεροκώστα, Εύη, Μικρά ξυπνήματα, Παρρησία (2016)
Παρασκευοπούλου, Βάσια,
Το φτεράκι και το μικρό του ξε-πέταγμα στον κόσμο, Εκδόσεις Πατάκη (2017)