Τρία νέα βιβλία για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς απο τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

0
1455

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να αρέσει σε ένα παιδί το σχολείο! Το σχολικό, τα παιχνίδια στην αυλή, οι ιστορίες που πλάθονται πάνω στο μαγικό χαλί της τάξης! Πρόκειται για ένα βιβλίο με σύντομες και διασκεδαστικές ρίμες για την προσαρμογή των μικρων παιδιών στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο!
Συγγραφέας: Τις Ράμπι
Εικονογράφηση: Λόρα Χιούζ
Μετάφραση Ειρήνη Χριστοπούλου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017
Διόρθωση: Μάρω Ταυρή
Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
Σελίδες: 40
Μέγεθος: 23 Χ 23
ISBN: 978-618-03-1117-4

Η Νεφέλη, η ηρωίδα του βιβλίου της εκπαιδευτικού Αντιόπης Φραντζή, περιγράφει την πρώτη της μέρα στο σχολείο. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Το δημοτικό σχολείο μοιάζει  υπερβολικά μεγάλο και αφιλόξενο. Ένας απρόσκλητος φτερωτός επισκέπτης όμως, θα μετατρέψει την πρώτη μέρα στο σχολείο σε μια αξέχαστη εμπειρία!
Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο “Τα ζωγραφιστά μυστικά” με ήρωα τον Ιάσονα ο οποίος δεν αγαπά το διάβασμα ενω τρελαίνεται για τη ζωγραφική. Η πολύχρωμη, παιχνιδιάρικη εικονογράφηση των βιβλίων ης σειράς ανήκει στον Νίκο Γιαννόπουλο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Τι κάνουν τα πρωτάκια;
Συγγραφέας: Αντιόπη Φραντζή
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Μετάφραση Ειρήνη Χριστοπούλου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017
Εκπαιδευτικές δραστηρ.: Μαρία Γονιδάκη
Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
Σελίδες: 56
Μέγεθος: 21 Χ 14
ISBN: 978-618-03-1136-5

Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ  είναι μια αχτύπητη παρέα! Μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις.
Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια ιδέα: Να φτιάξουν ένα κατάλογο με όλα όσα τους κάνουν να χαίρονται αλλά και να φτιάξουν τις κάρτες της χαράς για τις δύσκολες μέρες!
Πρόκειται για μια πρωτότυπη και διασκεδαστική σειρά με στοιχεία κόμικ. Το φιλικό ύφος, το σύντομο κείμενο και καλή διάθεση της παρέας αρκούν για να κάνουν και τους πιο δύσκολους αναγνώστες να αγαπήσουν το βιβλίο! Η συγγραφέας Σιλβέν Ζαουί διδάσκει τρόπους προώθησης της φιλναγνωσίας σε εκαπιδευτικούς ενώ πολλά από τα βιβλία της έχουν βραβευτεί. Η εικονογραφος Ανελόρ Παρό έγινε γνωστή από τη σειρά βιβλίων της με τις ιαπωνικές κούκλες Kokeshi.
Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται δημιουργικό εργαστήρι για την κατασκευή καρτών της χαράς. Μας άρεσε και σας το προτείνουμε!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Οδός των φίλων- Δε θέλω να πάω σχολείο
Συγγραφέας: Σιλβέν Ζαουί
Εικονογράφηση: Ανελόρ Παρό
Μετάφραση Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017
Διόρθωση: Μάρω Ταυρή
Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
Σελίδες: 32
Μέγεθος: 20 Χ 20
ISBN: 978-618-03-1051-1