Τρύπωσε στο παραμύθι: κλασικά παραμύθια σε εξαιρετική έκδοση

0
1119

Τρία βιβλία board book (βιβλία με σκληρές σελίδες, κατάλληλες για πολύ μικρά παιδιά) αποτελούν τη νέα σειρά για μικρά παιδιά των εκδόσεων Πατάκη “Τρύπωσε στο παραμύθι”. Πρόκειται για τα πλέον κλασικά “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”, “Η Ωραία Κοιμωμένη” και “Η Κοκκινοσκουφίτσα” που δεκάδες γενιές τώρα δεν υπάρχει παιδί που δεν άκουσε ή δεν διάβασε λίγες ιστορίες και να μην του έτυχαν αυτά.

Το μικρό σχήμα, η ιδιαιτέρως ζωηρή, άκρως εκφραστική εικονογράφηση που δίνει σημασία στην παραμικρή λεπτομέρεια μορφών και αντικειμένων, το μικρό, ξεκούραστο εύρυθμο κείμενο, αλλά κυρίως οι εξαιρετικές διάτρητες, σε ποικίλες διατάξεις και σχηματισμούς, σελίδες που προσελκύουν με σιγουριά τα δάχτυλα του μικρού παιδιού να τα σύρει πάνω τους, να αγγίξει δέντρα, κάστρα, παράθυρα, πόρτες, λουλούδια, να νιώσει περιγράμματα, να κινήσει τα χέρια του πίσω από τις ποικίλες οπές, δημιουργούν μια άκρως ενδιαφέρουσα σειρά γνωριμίας των παιδιών με τα κλασικά παραμύθια.

Αξίζει να τα γνωρίσετε ως πρώτα βιβλία των παιδιών σας. Για παιδιά 0-4 ετών

Η Πεντάμορφη και το Τέρας είναι παραμύθι της Γαλλίδας Γκάμπριελ-Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ και εκδόθηκε το 1740, ενώ ξαναγράφτηκε και επανεκδόθηκε το 1756 από την Ζαν-Μαρί Λεπρένς ντε Μπωμόν, η οποία γνώρισε και μεγαλύτερη επιτυχία.

Η Ωραία Κοιμωμένη ή Η Ωραία του κοιμώμενου δάσους (La Βelle au bois dormant) είναι ένα από τα διασημότερα παραμύθια του κόσμου, γραμμένο από τον συγγραφέα Σαρλ Περώ και δημοσιευμένο στο βιβλίο του Τα Παραμύθια της Μητέρας Χήνας, το 1697. Διαφορετική είναι η εκδοχή των αδερφών Γκριμ στον αριθμό των μοιρών, την αντιμετώπιση της γριάς μοίρας και την είσοδο του πρίγκιπα στο παλάτι.

Η Κοκκινοσκουφίτσα είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι στον κόσμο με πλήθος παραλλαγών, με πιο γνωστές αυτές των αδερφών Γκριμ (1857) με το καλό τέλος αφού γιαγιά και κορίτσι σώζονται από έναν κυνηγό και του Σαρλ Περώ (1697) με το κακό τέλος και το διδακτικό επιμύθιο, ενώ είναι ήδη γνωστό από τον 14ο αιώνα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Η Πεντάμορφη και το Τέρας
Η Ωραία Κοιμωμένη
Η Κοκκινοσκουφίτσα
Τίτλος πρωτοτύπου: Peep inside a Fairy Tale:
Beauty and the Beast, Sleeping Beauty, Little Red Riding Hood
Συγγραφέας: Anna Milbourne
Εικονογράφηση: Karl James Mountford
Μετάφραση: Ελένη Κατσαμά
Σειρά: Τρύπωσε στο παραμύθι
Υπεύθυνη έκδοσης: Υβόνη Καρύδη
Εκδόσεις: Πατάκη, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος 2018
Διορθώσεις: Θανάσης Κοκολόγος
DTP: Νίκη Αντωνακοπούλου
Σελίδες: 16
Μέγεθος: 16,5 Χ 19,5
ISBN: 978-960-16-7890-0
978-960-16-7889-4
978-960-16-7360-8