Τόμπι, ο γάτος του δημοτικού σχολείου της Σμύρνης

0
5711

Η καταπληκτική ιστορία του γάτου Τόμπι και πως τα παιδιά αυτά θα γίνουν φιλόζωοι και πιθανότατα φιλάνθρωποι πολίτες.

DHA Photo via Dailysabah

Οι μαθητές και η δασκάλα της 3η τάξης Özlem Pınar Ivaşcu ενός Δημοτικού σχολείου στη δυτική επαρχία Bayrakli της Σμύρνης αποφάσισαν να υιοθετήσουν και να φροντίσουν έναν πορτοκαλί γάτο που μέχρι τότε ζούσε στην αυλή του σχολείου τους. Έτσι λοιπόν, τον πήγαν σε γιατρό, τον εμβολίασαν και τους έβαλαν και τσιπ. Από όλους τους γονείς των παιδιών, βρέθηκε ένας (γιατί να ξέρετε πάντα ένας μπορεί να χαλάσει την ιστορία μιας ολόκληρης κοινωνίας) και υπέβαλε αναφορά στο σχολείο ώστε να απομακρυνθεί ο Τόμπι, επικαλούμενος ενδεχόμενες αλλεργίες που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν σε κάποιο από τα παιδιά του σχολείου.

Έτσι, ο Τόμπι απομακρύνθηκε από την τάξη. Τα 33 παιδιά έπεσαν σχεδόν σε κατάθλιψη ενώ και ο Τόμπι ήταν έξω από τα νερά του. Άρχισε να χάνει βάρος και έδειχνε φανερά δυστυχισμένος. 

Ο Ömer Yahşi, διευθυντής της Εθνικής Παιδείας στη Σμύρνη, έμαθε την ιστορία και ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει αν ο Τόμπι αποτελούσε πράγματι κίνδυνο για την υγεία των μαθητών. Απευθύνθηκε σε γιατρούς που τον διαβεβαίωσαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία των παιδιών. Τότε ο Ömer Yahşi , έδωσε άδεια να επιστρέψει ο Τόμπι στην τάξη και τους… συμμαθητές του κάτι που έγινε χθες, 21 Φεβρουαρίου!

Τα παιδιά τον υποδέχτηκαν με δάκρυα χαράς και ο Τόμπι επέστρεψε στο μέρος της καρδιάς του, στο σχολείο.

Παρακολουθεί όλα τα μαθήματα ανελλιπώς αλλά μέχρι τώρα δεν ξέρουμε ποιο του αρέσει περισσότερο.