Φωτορεπορτάζ: στο 4o Bobos Arts Festival με το elniplex

0
628

Σάββατο 1 Ιουνίου και ο μήνας ξεκίνησε με ένα ξεχωριστό φεστιβάλ για το παιδί, την τέχνη, τον πολιτισμό. Το Bobos Arts festival για μια ολόκληρη μέρα μας κράτησε συντροφιά στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής σκορπώντας χρώμα, ζωντάνια και χαμόγελα σε παιδιά και μεγάλους. Για άλλη μια φορά τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους παρακολούθησαν επιλεγμένες παραστάσεις και πήραν μέρος σε όμορφες δράσεις.

Ταυτόχρονα, όλος ο κήπος ήταν μια γιορτή. Περιφερόμενοι μουσικοί, ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, bubble show, εικαστικά εργαστήρια, παραμύθια, παιχνίδια, μικρά γεύματα και ποτά, κάλυπταν από γωνιά σε γωνιά την μικρή πράσινη όαση της Αθήνας ψυχαγωγώντας και διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους.Στην κεντρική σκηνή οι παραστάσεις ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Η αγαπημένη Τατιάνα Ζωγράφου συνοδευόμενη από 30μελή παιδική χορωδία έδωσε μια υπέροχη, μοναδική συναυλία «Για έναν κόσμο που αλλάζει … κι αγκαλιάζει» και όλο το κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας την αγκάλιασε!

Η Τατιάνα Ζωγράφου με την κόρη της, Λεωνή
Η παιδική χορωδία Καλλιτεχνήματα

Η Παραμυθένια Ορχήστρα – Μορφές έκφρασης με την γεμάτη ζωντάνια μουσικοθεατρική παράσταση «η χύτρα με το χρυσάφι» για ένα ξωτικό, μια χύτρα γεμάτη χρυσάφι και ένα αγόρι…

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Η χύτρα με το χρυσάφι»
Ένα ξωτικό, μια χύτρα γεμάτη χρυσάφι και ένα αγόρι που λαχταρούσε να έχει τα καλά των άλλων

«Ο φίλος μου ο Τζιμ», η διαδραστική αφήγηση του βιβλίου από την Έλενα Ιωάννου των Burger Project και την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη, που με τόση παραστατικότητα μας ταξίδεψαν στον κόσμο της πολυβραβευμένης Kitty Crowther. Η ίδια η συγγραφέας παρευρισκόταν εκεί. Ανέβηκε με χαρά στη σκηνή και γνώρισε τον κόσμο, αλλά και υπέγραφε τα βιβλία της με τις ώρες στο περίπτερο των εκδόσεων Μάρτης.

Διαδραστικό παιχνίδι-Kitty Crowther
«Παιχνίδι με τις λέξεις»-Kitty Crowther
Kitty Crowther
Kitty Crowther
«Ο φίλος μου ο Τζιμ»- Διαδραστική αφήγηση
«Ο φίλος μου ο Τζιμ»- Έλενα Ιωάννου, Μαρία Τερζάκη

Ο Μικρός Νότος με την παράσταση «Αισώπου… φίλοι!» μας έφερε κοντά στους ήρωες του Αισώπου, που ολοζώντανοι μας διηγήθηκαν τις ιστορίες τους.

Και η Dirty Athens Brass Band που περιφερόμενοι ξεσήκωναν τον κόσμο με τις μουσικές τους, ώσπου να καταλήξουν στην σκηνή για να συνεχίσουν με τα όμορφα funk, jazz, pop κομμάτια τους.

Dirty Athens Brass Band

Παράλληλες δράσεις

British Council Kids’ Corner «Μικροί επιστήμονες»
«Αποστολή: Σώστε τον πλανήτη» από το Save your Planet.
Archaeolab, «Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις»
Motus Terrae
On the Canvas
Facepainting από τις Moutzoures