Χάθηκα, του Κρις Χότον

0
1818

Τίτλος: Χάθηκα!
Συγγραφέας: Chris Haughton
Εικονογράφηση: Chris Haughton
Εκδόσεις: Κόκκινο, Μάιος 2014 (δεύτερη έκδοση Νοέμβριος 2016)
Μετάφραση: Α. Παπαθεοδούλου
ISBN: 978-618-5005-13-9

Αγόρασέ το

Μια μικρή κουκουβάγια αποκοιμιέται και πέφτει από τη φωλιά όπου βρισκόταν με τη μαμά της. Κουτρουβαλά και ωχ! Που βρίσκεται; Και κυρίως… που βρίσκεται η μαμά;

Μα ευτυχώς που υπάρχουν ωραίοι τύπου παντού, εξυπηρετικοί και ανιδιοτελείς. Ο Σκίουρος αμέσως προσφέρεται να βοηθήσει. Και βρίσκει τη μικρή κουκούβαγια τη μαμά της. Της τη βρίσκει τρεις φορές! Πφφ! Ποτέ δεν είναι ακριβώς αυτή! Αλλά, όπως συμβαίνει πάντα, τη μάνα σου δεν πρόκειται να τη ξέρει κανείς καλύτερα από σένα.

Ευρηματικό, απολύτως διασκεδαστικό και απολαυστικό, ένα board book που διαβάζεται σε λίγα λεπτά αλλά αφήνει ένα σταθερό χαμόγελο στα παιδιά. "Πάλι, πάλι", μου φώναξαν όλα όταν τελείωσε. Βάλε παιδί να πέφτει από τη φωλιά κάνοντας τη μικρή κουκουβάγια και να τους δείχνουν για μάνα του κάποια άλλη και να φωνάζει όλη και… θα δεις το γέλιο που θα κάνεις. Γέλιο; ΝΑΙ! Με ένα βιβλίο πρέπει πρώτα να περνάς καλά. Τα μεγάλα νοήματα μπορούν να περιμένουν ή έστω να κρύβονται.

Το Χάθηκα! είναι το πρώτο βιβλίο του εικονογράφου και συγγραφέα Κρις Χότον (που ως Ιρλανδός μπορεί να προφέρεται και Χόγτον και Χόφτον, βγάλε άκρη) και τις εκδόσεις Κόκκινο. Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες, έχει κερδίσει 7 βραβεία σε διάφορες από αυτές τις χώρες, όπως το Picture Book της χρονιάς στην Ολλανδία.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

***

Ο Κρις Λότον γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1978 όπου και μεγάλωσε. Είναι εικονογράφος εδώ και περίπου 12 χρόνια. Έχει γράψει και εικονογραφήσει ως τώρα τέσσερα βιβλία που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο. Το Χάθηκα! είναι το πρώτο του βιβλίο ενώ από τις εκδόσεις Κόκκινο κυκλοφορεί και το καταπληκτικό Σσσς! Έχουμε σχέδιο! Ταξιδεύει πολύ και έχει ζήσει σε πολλές πόλεις, ακόμα και σε σπάνιους προορισμούς (Κατμαντού/Νεπάλ, Χονγκ Κονγκ).