Χαρίλαος; Τι όνομα είναι αυτό; της Κατερίνας Λαγού

1
1681

Στον ωραίο δρόμο των πολύ ενδιαφερόντων βιβλίων ιστορίας και γνώσεων της τελευταίας πενταετίας, που έφυγαν από την ανούσια παράθεση πληροφοριών, περπάτησε και το εξόχως ενδιαφέρον βιβλίο της Κατερίνας Λαγού.

Έχοντας συλλέξει προσεκτικά το πολύ και δύσκολο υλικό για τον Χαρίλαο Τρικούπη και το τρανό υπόβαθρό του, η συγγραφέας γράφει μία πρωτοπρόσωπη ουσιαστική μυθιστορηματική βιογραφία επιδιώκοντας να συστήσει σε παιδιά και νέους έναν εκ των μεγίστων πολιτικών ανδρών της χώρας, τότε που αυτοί κέρδιζαν την δημοκρατία ψηφίδα ψηφίδα.

Μας μιλά ο Χαρίλαος (τι όνομα είναι αυτό;) Τρικούπης λοιπόν. Ο επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο πολιτικός του υποτιθέμενου “δυστυχώς επτωχεύσαμεν” και του πραγματικού “Τις πταίει;”, ο γιος του Σπυρίδωνα Τρικούπη, ο ιδρυτής του πέμπτου κόμματος, ο άνθρωπος που όρισε την πολιτική ζωή του τόπου για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Το σημαντικό στο βιβλίο είναι η παράλληλη ιστορία της Ελλάδας που ξετυλίγεται στις σελίδες του παράλληλα με την ιστορία του Χαρίλαου που αφηγείται. Με ανάλαφρο και μακριά από τους γδούπους της σοβαροφάνειας και της ξύλινης πολιτικολογίας, η συγγραφέας φτιάχνει κάτι πραγματικά φρέσκο και ευχάριστο για τον μεγάλο πολιτικό άνδρα αλλά και την Ελλάδα του τέλους του 19ου και της αυγής του 20ου αιώνα.

Εκδόσεις Ψυχογιός. Ιδιαιτέρως αξιόλογο βιβλίο γνώσης. Για παιδιά 10-15 ετών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Χαρίλαος; Τι όνομα είναι αυτό;
Διάκριση: Εύφημος μνεία γυναικείας
λογοτεχνικής συντροφιάς
Συγγραφέας: Κατερίνα Λαγού
Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Μακέτα εξωφύλλου: Νέλλυ Βασιλείου
Εκδόσεις: Ψυχογιός, Φεβρουάριος 2018
Διόρθωση: Άννα Μαράντη
Ηλεκτρ. σελιδοποίηση: Ελένη Σταυροπούλου
Σελίδες: 120
Μέγεθος: 14 Χ 21
ISBN: 978-618-01-2498-9