Χαριστική βιβλιοθήκη, των Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δικαίου Χατζηπλή

0
949

Μόνο αν είναι κάποιος αθεράπευτος… βιβλιόφιλος  και μέλος μιας δανειστικής βιβλιοθήκης θα μπορέσει  να καταλάβει τον Σοφοκλή, τον ήρωα του βιβλίου «Χαριστική βιβλιοθήκη». Ο Σοφοκλής και ο μπαμπάς του επισκέπτονται για πρώτη φορά τη δανειστική βιβλιοθήκη της γειτονιάς τους. Ο Σοφοκλής αφού διαβάζει προσεκτικά τις περιλήψεις από τα οπισθόφυλλα των βιβλίων, διαλέγει ένα μικρό βιβλίο από το ψηλότερο ράφι της βιβλιοθήκης. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής ο βιβλιοφάγος πιτσιρίκος έχει ήδη διαβάσει την πρώτη ιστορία. Όταν φτάνουν στο σπίτι  κλείνεται στο δωμάτιό του, διαβάζει ολόκληρο το βιβλίο και μαγεύεται! Δένεται με τους ήρωες, παίζει με τις λέξεις και πλάθει ταξίδια με τη φαντασία του.

Ο χρόνος του δανεισμού κάποτε τελειώνει κι έρχεται η ώρα να επιστραφεί το βιβλίο. Ο  Σοφοκλής είναι  κάπως λυπημένος. Του είναι δύσκολο να αποχωριστεί τους χάρτινους φίλους του, τις αστείες λέξεις, τις γνώσεις και τα ταξίδια τα οποία έκανε διαβάζοντας.  Παρόλα αυτά πηγαίνει στη βιβλιοθήκη έχοντας πάρει την απόφαση να επιστρέψει το βιβλίο και όλα όσα απέκτησε διαβάζοντάς το. Εκεί όμως, τον περιμένει μια μεγάλη, ευχάριστη έκπληξη. Η βιβλιοθηκονόμος ζητάει να επιστραφεί μόνο το βιβλίο! Οι χάρτινοι φίλοι, οι αστείες λέξεις, τα παιχνίδια φαντασίας ανήκουν για πάντα στον Σοφοκλή! Του τα χαρίζει! «Μα αυτή δεν είναι δανειστική βιβλιοθήκη, είναι ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ βιβλιοθήκη»αναφωνεί ο Σοφοκλής ενθουσιασμένος και δανείζεται ακόμα ένα βιβλίο!

Συνομιλώντας με το elniplex o Δικαίος Χατζηπλής αποκάλυψε την πηγή έμπνευσης του βιβλίου.  Η ιδέα προέκυψε σε μία από τις εκδηλώσεις με παιδιά. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας και της διάδρασης δημιουργήθηκε αυτό το έξυπνο «παιχνίδι» σχετικά με το τι ακριβώς επιστρέφουμε και τι κρατάμε όταν είμαστε μέλη μιας δανειστικής βιβλιοθήκης. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου αγάπησε την ιδέα και με τη συνεργασία της εικονογράφου Μ. Δεληβοριά δημιουργήθηκε ένα πολυτροπικό εικονοβιβλίο γεμάτο έντονα χρώματα και καρτουνίστικους ήρωες. Πρόκειται γι ένα πρωτότυπο στη σύλληψη, έξυπνο βιβλίο το οποίο αξίζει να αναζητήσει κανείς! Διαβάστε το βιβλίο, βρείτε την κοντινότερη δανειστική βιβλιοθήκη και γίνετε μέλη. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψετε ότι τελικά πρόκειται για μια ακόμα Χαριστική Βιβλιοθήκη!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
Τίτλος: Χαριστική βιβλιοθήκη
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Δικαίος Χατζηπλής
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Επιμέλεια: Κατερίνα Βασιλοπούλου
Εκδόσεις: Πατάκη, Φεβρουάριος 2019
Σελίδες: 44
Μέγεθος: 21 Χ 30
ISBN:
978-960-16-8059-0