Χρήστος Μπουλώτης-Φωτεινή Στεφανίδη: και τι να γράψεις περισσότερο;

0
875

stefanidou-mpoulotisΚαι τι να γράψεις περισσότερο από όσα γράψαμε στις 10-11 παρουσιάσεις βιβλίων τους αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά και σε παλαιότερες αναφορές μας; Μια συνεργασία ευλογία για τους βιβλιόφιλους, για τα παιδιά, για όλους. Ας μείνουμε καλύτερα στο ανθρώπινο κομμάτι, εκείνο που φεύγει από τα βιβλία και πάει στα χείλη και την καρδιά των δύο δημιουργών. Ο λόγος σε αυτούς. Πάντα:

Χρήστος Μπουλώτης: “Πόσο χαρισματική ζωγράφος και εικονογράφος είναι η Φωτεινή Στεφανίδη δεν χρειάζεται σχόλιο. Μιλάνε από μόνες της οι ζωγραφιές της. Ο χρωστήρας της -μια πανδαισία σχεδίου και ευαίσθητων χρωμάτων- κυριολεκτικά κάνει θαύματα. Ο λόγος μου παντρεύεται μοναδικά με τις εικόνες της, καθώς αναπνέουμε κι οι δυο μας στον ίδιο αστερισμό. Η συνεργασία μαζί της είναι κάθε φορά μια πολύτιμη εμπειρία… τι άλλο να πω;”

Φωτεινή Στεφανίδη: “Ο Χρήστος Μπουλώτης…Γενναιόδωρος, αγαπησιάρης, λάτρης της εικόνας. Ζωγραφίζει και ο ίδιος – κατά τη γνώμη μου πολύ όμορφα και εντελώς δικά του πράγματα. Αναγνωρίσιμος…Η συνεργασία μας άψογη. Ξεκινά και ταξιδεύω. Ενθουσιάζεται και πετάω. Και σε ό,τι (κατά κάποιο τρόπο) τον ενοχλεί, και τις πιο πολλές φορές συμφωνώ, βρίσκουμε λύσεις μαζί για το καλό του βιβλίου, πάντα. Ρομαντικούς μπορείτε άνετα να μας πείτε τη στιγμή που νοιαζόμαστε πέρα από το σύνολο και για τις άπειρες λεπτομέρειες…”

Φωτεινή Στεφανίδη, Χρήστο Μπουλώτη. Σας ευχαριστούμε θερμά!